marți, 2 septembrie 2008

Schimba-ti ingrijorarile in rugaciuni

Php 4:6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.

Prietene, Dumnezeu nu vrea ca tu sa fii temator, inspaimantat sau nelinistit. Ci doreste sa nu te ingrijorezi de nimic ci in orice lucru sa aduci cererile tale inaintea Lui prin rugaciuni si cereri cu multumiri.

Asa ca atunci cand ai o grija sau o ingrijorare, imediat schimba acea grija sau ingrijorare in rugaciune. Aceea este rugaciunea si cererea. Si cand esti tulburat de o grija sau ingrijorare pentru care nu stii cum sa te rogi, roaga-te in Duhul. Si in mijlocul acelor griji sau ingrijorari, multumeste Domnului ca El este deja vindecarea, provizia, bunastarea, succesul si victoria ta. Aceasta prietene, este multumirea.

„Pastor Prince, daca sunt ingrijorat de ceva, cat timp sa ma rog?”

Continua sa te rogi si roaga-te si in Duhul pana grija iti este ridicata de pe umeri, ingrijorarea dispare si pacea Lui Dumnezeu care intrece orice inchipuire, iti va pazi mintea si inima in Isus Cristos.

Acest lucru l-a facut unul dintre membrii bisericii noastre atunci cand a devenit foarte agitat fiindca nu-si putea accesa un fisier cu date importante din computer. Dupa mai multe incercari fara succes, intr-un final, s-a oprit din agitatie si a schimbat ingrijorarea sa in rugaciune, cerand Domnului sa-i rezolve problema. Si in timp ce se ruga in Duhul, era multumitor, repetandu-si in inima lui ca avand Duhul Sfant, pe „Cel care ne ajuta” cu el, acest lucru era in avantajul lui. (Ioan16:7)

Mai tarziu in acea seara, folosind computerul sotiei sale, dupa cateva incercari, fisierul s-a deschis pentru un foarte scurt timp, suficient cat sa-si copieze datele. Dupa ce ulterior a mai incercat de cateva ori, fara succes, sa redeschida fisierul, si-a dat seama ca Dumnezeu a inviat acel fisier mort, o singura data, cat sa poata el sa-si recupereze datele.

Cred ca ne-am ingrijora cu mult mai putin si ne-am bucura mult mai mult de viata noastra daca ne-am da seama de acest adevar: Tatal nostru ceresc este atat de puternic incat nu este nimic ce El nu poate face si ne iubeste atat de mult incat nu exista nimic ce nu ar face pentru noi!

Niciun comentariu: