joi, 4 septembrie 2008

Harul Lui Dumnezeu este nemeritat

Gal 5:4 Voi, cari voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v'aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har.

Ce este harul Lui Dumnezeu? Simplu spus, harul Lui Dumnezeueste binecuvantarea, cvindecarea, eliberarea si bunastarea datorate sangelui Lui Cristos. Harul Lui Dumnezeu este favor nemeritat, necastigat, pe care tu il ai numai datorita lucrarii terminate a Lui Isus de la cruce.

Fiindca harul Lui Dumnezeu se bazeaza pe lucrarea Lui Cristos si nu pe lucrarea ta, singura cale de a cadea din har este prin a crede ca poti merita, castiga harul prin supunere si fapte bune.

De exemplu, cazi din har atunci cand spui „Dumnezeu trebuie sa-mi raspunda la rugaciune fiindca m-am rugat suficient si bine”. De asemenea cazi din har cand gandesti ca datorita faptului ca slujesti in biserica sau fiindca ai scapat de un obicei prost, Dumnezeu este satisfacut si trebuie sa te binecuvanteze.

Atunci cand crezi ca prin eforturile tale si supunerea ta primesti binecuvantarile Lui Dumnezeu, devii asemeni fariseilor. Ei credeau ca erau indreptatiti prin tinerea legii si aveau dreptul astfel sa fie binecuvantati. Dar adevarul este ca atunci cand crezi ca si ei, „voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege , v'aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har”. Asta inseamna ca ati fost separati de Cristos care este mantuirea, rascumpararea vindecatea si bunastarea voastral. Cristos a devenit neefectiv pentru tine.

Prietene, cu siguranta doresti ca Isus sa fie efectiv pentru tine caci astfel poti primi de la El miracolul de care ai nevoie. Cand El este efectiv, El este vindecare, intelepciune, biruinta pentru tine.

Prietene, pentru ca Isus sa fie mereu efectiv pentru tine, si sa nu anulezi niciodata harul Lui Dumnezeu in viata ta, aminteste-ti si crede ca esti neprihanit, justificat prin lucrarea terminata de la cruce a Lui Cristos, prin sangele Lui, ranile Lui, moartea si supunerea Sa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Amin. M-am intors dintr-o tabara de femei in care ni s-a vorbit exact despre asta. Dovada ca este acelasi Duh, acelasi Domn. Dumnezeu nu ia inapoi ceea ce ne-a dat. Mantuirea nu e cu ia si da-mi inapoi, ci e un fapt implinit acum 2000 de ani. Treaba noastra este sa credem si sa primim. Iti citez cate ceva:"Pentru că lucrurile au fost împlinite pentru noi, acum putem să încetăm să depindem de propriile noastre eforturi ca să ne calificăm să obţinem binecuvântările lui Dumnezeu. Harul nu ne face leneşi sau neproductivi, nu ne dă dreptul să păcătuim intenţionat, dimpotrivă: ne face să ne silim să lucrăm tot mai mult pentru El, dar nu ca să merităm binecuvântările şi să ni se răspundă la rugăciuni, ci pentru că ştim ce a făcut pentru noi şi Îl iubim atât de mult! Când am crezut şi am primit salvarea, am primit cu ea şi binecuvântările Lui. Nu trebuie să luptăm să obtinem beneficii, pentru că deja le avem în calitate de fii. Când fiul risipitor s-a întors acasă, nu era altul decât cel care plecase, dar a recunoscut dependenţa lui de tatăl său. Şi tatăl l-a restaurat şi i-a dat o haină nouă şi recunoaşterea ca fiu. Identitatea noastră de fii de Dumnezeu ne dă dreptul de a beneficia de moştenirea Tatălui nostru. Atunci de ce ne comportăm în continuare ca nişte cerşetori?"
Fii binecuvantata.