luni, 1 septembrie 2008

Dumnezeu isi vrea copiii sanatosi si bucurosi

Joh 14:9 Isus i-a zis: „De atîta vreme sînt cu voi, şi nu M'ai cunoscut, Filipe? Cine M'a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: „Arată-ne pe Tatăl?”

Imagineaza-ti urmatorul scenariu:
Un tata ii spune fetitei sale „Vino aici fetita, mama spune ca te-ai jucat pe marginea drumului, este adevarat?”

„Da tata, imi pare rau”, spune incet fetita.

„Iti pare rau? De cate ori ti-am spus ca nu ai voie sa te joci pe marginea drumului? Vino aici! Acum culca-te pe drum si intinde-ti picioarele!”

Tatal trece cu masina peste piciorusele fetitei. Se aude sunetul oaselor rupte si fetita strigand in dureri.

„Acum, tu stii ca tati te iubeste si ca a facut acest lucru ca sa te invete o lectie, sa-ti spuna ca jucatul pe marginea soselei poate fi periculos!”

Daca deja te-ai scuturat plin de oroare imaginandu-ti acest lucru si intrebandu-te ce minte bolnava ar putea face asa ceva propriei fiice, imagineaza-ti de cate lucruri oribile este acuzat de multi, Tatal tau ceresc... ca El da boala, accidente, distrugere si chiar moarte, pentru a ne invata cate o lectie.

Isus a spus „Daca M-ati vazut pe Mine, L-ati vazut pe Tatal”. Isus reprezinta natura Lui Dumnezeu in actiune. Prin Evanghelie Il vedem pe Dumnezeu umbland si vindecand bolnavii. Daca Dumnezeu ar vrea oamenii bolnavi, ar trebui sa vedem macar un moment in Evanghelii unde El spune „infatisarea ta este prea frumoasa, primeste lepra” sau „este bine pentru tine sa fii orb, ramai asa”. Dar acest lucru nu s-a intamplat niciodata. De fapt, Isus „umbla din loc în loc, făcea bine, şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.” (Fapte10:38) Aceasta este inima Lui Dumnezeu.

Ca si tata, daca copilul tau este bolnav si in dureri, inima ta il vrea vindecat. Cu atat mai mult Tatal tau ceresc. Dumnezeu nu-i da copilului tau boli ca sa va invete vre-o lectie sau pentru ca El sa fie glorificat! A gandi asa inseamna a vorbi dintr-o inima incorsetata de religie. Crestinismul nu este o religie ci o relatie cu Tatal tau cereasc. Este o problema de inima.

Si inima Lui vorbeste inimii tale spunand „Nu-Mi voi pedepsi niciodata copiii, nu te vreau bolnav, nu-ti voi lua copiii, nu-ti voi accidenta masina ca sa te invat o lectie. Inima Mea vrea totdeauna binele copiilor Mei!”

Niciun comentariu: