marți, 30 decembrie 2008

Ce ai în mână?

1. Ce ai în mână?
Exod 4:2 Domnul i-a zis: „Ce ai în mână?” El a răspuns: „Un toiag.”
3 Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ.” El l-a aruncat la pământ şi toiagul s-a prefăcut într-un şarpe. Moise fugea de el.

Dumnezeu vrea să ia lucrurile naturale din viaţa ta şi să le facă supranatural binecuvântate. El face asta cerându-ţi să-i dai ceea ce deja ai în natural, ca El să-l transforme în supranatural.

De aceea Domnul i-a spus lui Moise să arunce toiagul la pământ şi atunci când Moise a aruncat toiagul la pământ, aceasta însemnând că Moise a predat toiagul Domnului, acelaşi toiag devine toiagul Lui Dumnezeu. Cu acel toiag a fost despicată în două Marea Roşie (Exod14:16), iar când toiagul a fost folosit pentru a lovi stânca, apa a ţâşnit din piatră (Exod17:5-6). Nu mai era un toiag natural ci toiagul supranatural al Lui Dumnezeu.

Dar de ce toiagul a devenit un şarpe atunci când Moise l-a aruncat la pământ? Moise niciodată nu a ştiut că se afla un şarpe în toiagul lui. Căci, prin căderea omului, orice lucru natural este atins de blestem (şarpe), asta incluzând cariera, puterea naturală, talentul, lucrarea.

Deci, cum tratăm cu „şarpele” care se află în toate lucrurile naturale din viaţa noastră? În primul rând le predăm Domnului. Apoi facem ceea ce Domnul i-a spus lui Moise să facă „Întinde-ţi mâna şi apucă-l de coadă.” (Exod4:4)

În mod normal ar fi fatal să apuci un şarpe de coadă căci ar putea cu uşurinţă să întoarcă capul şi să te muşte. Aşa că de ce a spus Dumnezeu asta?

Atunci când tu îl apuci de coadă, El va apuca capul! El vrea ca să Îl laşi pe El să se descurce cu capul, nu să îl apuci tu ca să ţii de el strâns şi cu frică sau efort. Acesta este felul în care îţi vezi cariera, puterea, talentul şi lucrarea, binecuvântate supranatural.

Prietene, se află un şarpe, atingerea blestemului, în fiecare lucru natural. Dar dă ceea ce este natural Lui Dumnezeu şi vei vedea atingerea blestemului înlocuită cu atingerea supranaturală!

Niciun comentariu: