joi, 4 decembrie 2008

Dumnezeu implineste abundent, fiecare nevoie a noastra

1.

Filipeni 4:19 Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos.

In conformitate cu acest verset, tu esti bogat. Nu incerci sa devii bogat. Nu conteaza cat ai in contul din banca, sau cat castigi. Esti bogat pentru ca pe masura ce nevoile tale cresc, proviziile Lui Dumnezeu vor fi acolo pentru tine.

Acesta a fost si cazul unui membru al bisericii care lucra ca si consultant. El nu a reusit sa realizeze nici o afacere importanta. Dar pe cand participa la o tabara crestina in Kuala Lumpur, Malaysia, el a primit un cuvant de prosperitate financiara. Dupa tabara, si-a prelungit sederea in Kuala Lumpur si a dat peste un vechi prieten care i-a incredintat un proiect important ce i-a adus o suma importanta de bani. El avea nevoie de o schimbare majora iar Dumnezeu i-a oferit-o din abundenta.

In Biblie se vorbeste despre un cuplu care s-a confruntat cu o nevoie majora, in chiar ziua nuntii lor. Li se terminase vinul. Normal, mirii ar trebui sa stie la cati oaspeti sa se astepte la nunta si sa planifice totul in functie de numarul oaspetilor. Dar probabil ca acest cuplu nu a avut suficienti bani sa cumpere vinul necesar. Oricare ar fi fost motivul, Isus i-a salvat dintr-o situatie stanjenitoare. El a salvat ziua, implinindu-le nevoia prin transformarea miraculoasa a sase vase de apa intr-un vin de calitate (Ioan2:1-10). Domnul nostru Isus, a implinit abundent nevoile acelui cuplu, in ziua nuntii lor.

Prietene, oricare ar fi nevoile tale, Dumnezeu vrea ca tu sa stii ca proviziile Lui vor fi acolo pentru tine. Ai Cuvantul Lui pentru asta. El a promis ca se va ingriji de toate nevoile tale, nu numai de unele. Si El se va ingriji de toate nevoile tale, dupa masura bogatiilor Sale, nu din bogatiile Sale. Asta inseamna ca El aliniaza toate bogatiile Sale, de la A la Z, pentru a te aproviziona, deci toate bogatiile Lui sunt ale tale!

Bucura-te ca esti bogat, dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos. Aceasta bogatie este pe departe mai mare si mai sigura decat orice bogatie temporara pe care o poti avea din surse firesti!

Niciun comentariu: