joi, 25 decembrie 2008

Stai in odihna, nu transpira

Rut 3:18 Si Naomi a zis: „Fii linistita, fiica mea, pana vei sti cum se va ispravi lucrul acesta, caci omul acesta nu va avea odihna pana nu va sfarsi lucrul chiar astazi."

Dumnezeu nu vrea sa 'transpiri'. Transpiratia aici nu se refera la transpiratia corpului, ci la eforturile tale proprii.

Dumnezeu nu vrea sa crezi ca daca nu faci nimic, nu se va intampla nimic. Aceasta poate fi adevarat pentru cineva fara Dumnezeu in viata sa, dar nu e adevarat pentru tine care il ai pe Dumnezeu. Si cand El este in ecuatie, factorul – Dumnezeu schimba totul. Cand te odihnesti in El, El lucreaza pentru tine. De fapt, cand El lucreaza, tu ajungi sa ai mai mult. El este cel care iti da. Nu are nimic de-a face cu tine incercand sa iti dai tie.

Aceasta i s-a intamplat lui Rut din Biblie. Dupa ce a muncit pe camp de dimineata pana seara, ea a reusit sa stranga doar o efa de orz (Rut 2:17), care e echivalentul proviziilor de orz pe 10 zile. Sigur, aceasta cantitatea a fost o binecuvantare pentru ea.

Dar cand ea s-a odihnit la picioarle lui Boaz, rascumparatorul ei, si nu a muncit, ea a primit 6 efe de orz (Rut 3:15), care era echivalent cu provizii pentru 60 de zile. Cand Rut a cautat ea binecuvantare, a primit doar o efa. Dar cand a cautat pe cel care binecuvanteaza, a primit mult mai mult.

Binecuvantarile lui Rut nu se opresc acolo. In timp ce Rut se odihnea si statea linistita dupa cum i-a spus soacra ei, Boaz, care era proprietarul campului de orz, a mers la munca, initiind actiuni, executandu-le si vorbind in numele lui Rut. In tot acest timp, Rut continua sa stea in odihna. In final, Boaz, proprietarul orzului, s-a casatorit cu Rut (Rut 4). Asta a insemnat ca averea nu mai era de 6 efe ci totalul campurilor cu orz.

Dragule, Boaz este imaginea lui Isus, rascumparatorul nostru ceresc. Cand ne odihnim in Domnul, El nu se va odihni. El va lucra in numele tau. Ce face noi atunci? Noi ne bucuram de dragostea Sa. Ne odihnim. Daca mantuirea, cea mai mare lucrare, vine in vietile noastre doar prin faptul ca ne odihnim in lucrarea Sa terminata, cu cat mai mult celelalte binecuvantari!

Niciun comentariu: