sâmbătă, 6 decembrie 2008

O cale de scapare

1.

Psa 23:5 Tu îmi întinzi masa în faţa protivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el.

Masa este pusa. Painea si vinul sunt acolo si Isus iti spune „vino copilul Meu, ia parte” dar tu Ii spui „Doamne, nu sunt vrednic”. Ti-e frica de asemenea sa te apropii fiindca ai fost invatat ca daca iei parte la cina intr-o stare nevrednica, vei ajunge sub judecata de foc a Lui Dumnezeu.

Prietene, esti vrednic la valoarea cea mai mare care poate fi, fiindca Isus te-a spalat mai alb ca zapada si te-a invrednicit prin sangele Sau. Cel mai umil lucru pe care il poti face acum este sa devii constient de jertfa Sa perfecta si sa accepti invitatia cu bucurie.

In 1 Corinteni 11 Pavel spune Bisericii cum sa ia parte la Cina astfel incat sa nu-si manance si sa nu-si bea osanda lui insusi. Cuvantul osanda din vs. 29 si 34 este grecescul krima care inseamna sentinta divina. In contextul acestui pasaj, se refera la boala.

Dar cand a fost data aceasta sentinta de boala? A fost data atunci cand Adam a pacatuit (Geneza3:19). Cand el a pacatuit, moartea a intrat in lume (Geneza2:17) iar omul imbatranea, salbea se imbolnavea si murea.

Deci nu Dumnezeu este cel care da sentinta de boala asupra omului azi. Cum ar putea fi astfel cand Isus a spus „Joh 3:17 Dumnezeu, în adevăr, n'a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mîntuită prin El.” Dumnezeu nu condamna ci salveaza. Si cuvantul grecesc sozo pentru salvat, inseamna de asemenea pastrare, vindecare, intregire.

Dumnezeu nu vrea ca tu sa suferi sentinta divina a bolii, care deje exista in lume, de aceea ti-a dat o cale de scapare, platind pretul cu sangele Fiulul Sau. El vrea ca tu sa fii sanatos si intreg, fara bolile lumii, si El a facut acest lucru posibil pentru tine prin Sfanta Comuniune.

Asa ca nu te mai lasa jefuit de aceasta binecuvantare extraordinara, din cauza invataturii eronate care a pus teama in inima ta. Vino plin de indrazneala la masa Domnului, azi, si primeste sanatatea Sa, puterea, intregirea si viata!

Niciun comentariu: