luni, 1 decembrie 2008

Dumnezeu te cunoaşte în cele mai mici amănunte

Matei 10:30 cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă Sunt număraţi.

Oricât de mult le iubesc pe soţia şi pe fiica mea, niciodată nu m-am deranjat să le număr firele de păr din cap. Nu am timp pentru a face lucrul acesta şi mă îndoiesc că voi dori vre-odată să-l fac.

În fiecare zi ne cad fire de păr, totuşi, Dumnezeu ştie în orice moment câte fire de păr avem pe cap. Ştie de asemenea câte vor creşte. Ştie pentru că se deranjează a le număra din nou. Atunci când vine la tine, are totdeauna timp pentru fiecare lucru cât de mărunt despre tine.

Deci, câd Isus a spus „până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi”, El nu a exagerat. El nu exagerează niciodată. El face ceea ce spune şi spune ceea ce face. Deci atunci când Domnul spune că firele de păr din capul tău sunt numărate, El vrea ca tu să ştii că El face atât de mult parte din tine încât are cunoştinţa tuturor detaliilor despre tine: trupul tău, familia ta, finanţele, relaţiile... tot ce face parte din viaţa ta.

El ştia durerea pe care o ai în trupul tău. Ştie despre îngrijorările financiare pe care nu le-ai împărtăşit familiei. Vede cum te tratează fiul tău rebel. Înţelege durerile pe care încă le păstrezi în inimă. Aude strigătul inimii tale pentru un copil pe care îl aştepţi ca miracol.

Tatăl tău ceresc vrea ca tu să ştii că Lui îi pasă de tot ceea ce te priveşte. Nu trece nimic cu vederea, chiar dacă este vorba de animalul tău de companie, după cum a putut descoperi, o membră a bisericii noastre. Ea a intrat în panică atunci când a descoperit că animalul ei a orbit. Atunci, amintindu-şi despre mesajul meu despre a mărturisi vindecarea trupurilor noastre, ea a făcut acelaşi lucru pentru animalul ei. Trei luni mai târziu, animalul ei vedea.

Dumneze te cunoaşte în mod intim. Ştie fiecare problemă cât de mică, pentru care te îngrijorezi şi fiecare povară pe care o ai. Şi atunci când te apropii de El pentru ajutor, El are tot timpul pentru tine ca şi cum nu ar mai exista nimeni altcineva. Atât de preţios eşti în ochii Lui şi atât de mult face parte din tine!

Niciun comentariu: