luni, 8 decembrie 2008

Cheama-le asa cum le cheama Dumnezeu

1.

Romani 4:17… Dumnezeu, care inviaza mortii, si care cheama lucrurile cari nu sunt, ca si cum ar fi.

Foarte deseori, cand ne uitam la noi insine, nu vedem ce am devenit. Dar Dumnezeu, cand se uita la noi, ne vede ce am devenit prin harul Sau.

Cand Isus l-a vazut prima data pe Simon, nume in greaca care inseamna 'trestie', i-a schimbat numele in 'Petru' care inseamna 'stanca'. Dar a devenit Ptru imediat cineva cu caracterul unei stanci – tare, stabila si de nemiscat? Nu, pentru mult timp, el a continuat sa se poarte ca o trestie care se indoaie la fiecare bataie de vant.

Odata, cand Petru l-a vazut pe Isus umbland pe apa, el a facut un pas curajos in credinta si a spus 'Doamne daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe apa.' Apoi, in timp ce umbla pe apa, el a vazut vantul vijelios, s-a speriat si a inceput sa se scufunde, spunand 'Doamne, salveaza-ma!' (Matei 14:28-30). O alta data, el a spus 'Doamne sunt gata sa merg cu Tine, in inchisoare sau la moarte'. (Luca 22:33) Apoi, cateva ore mai tarziu, s-a lepadat de Isus nu o data ci de 3 ori. (Luca 22:54-62)

Totusi, de-alungul purtarii lui ca o trestie, Isus a continuat sa ii spuna 'stanca'. Si in tot acest timp, Petru s-a vazut pe sine insusi ca o trestie. Dar intr-o zi, felul in care l-a vazut Isus a inceput sa prinda radacini in el. Acea zi, ziua Penticostului, Petru s-a ridicat sa predice si 3 000 de oameni au fost mantuiti. (FA 2:41). Petru a devenit intr-adevar o stanca, un stalp in biserica primara.

Asa l-a transformat Isus pe Petru. Si asa vrea Dumnezeu sa schimbam si noi pe omenii si situatiile din viata noastra.

'Pastore, imi spui sa o numesc pe sotia mea 'o vita roditoare' ca in Ps 128:3? Ar trebui sa o vezi pe sotia mea. Arata mai mult ca o stafida!'

Prietene, Dumnezeu nu ne spune sa ii numim lucrurile care sunt ca si cum ar fi. Care este sensul? Nu va schimba nimic. Nu, Dumnezeu ne spune sa chemam lucrurile care nu sunt ca si cum ar fi si atunci vor fi!

Niciun comentariu: