luni, 15 decembrie 2008

Niciodata singur, totdeauna purtandu-mi-se de grija

1 Petru 5:7 Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insuSi ingrijeSte de voi.

Nu conteaza cat de strans unita ne este familia sau cat de multi prieteni apropiati avem. Atunci cand trecem printr-o perioada dificila sau printr-o incercare, de cele mai multe ori totuSi ne simtim singuri Si parca nimeni nu intelege Si nimanui nu-i pasa cu adevarat.

Marta cunoStea acel sentiment. Ea a strigat catre Isus (Luca 10:40) „Doamne, nu-Ti pasa ca sora-mea m-a lasat sa slujesc singura? Zi-i, deci, sa-mi ajute.” Si ucenicii Lui Isus Stiau cum e sa te simti mic, singur Si la necaz. Ei au strigat „Invatatorule, nu-ti pasa ca pierim?” (Marcu4:38)

Poate ca azi, Si strigatul inimii tale este „Doamne, nu-Ti pasa ca am ramas singur?! Ca ma scufund... ca pier?!”

Prietene, Domnului II PASA DE TINE!. El te iubeste atat de mult incat vrea ca sa arunci toate ingrijorarile asupra Lui, nu numai jumatate, ci TOATE. El vrea sa-i dai Si pe cele mici Si pe cele mari. Nu este nimic prea mic sau prea mare, pentru Domnul. Daca exista vre-o ingrijorare in inima ta, El vrea ca tu sa o arunci asupra Lui.

Atunci cand Petru a scris ”aruncati toate ingrijorarile asupra Lui” el vorbea despre o actiune continua de a arunca ingrijorarile tale asupra Domnului. Cum apare vre-o ingrijorare, Dumnezeu vrea ca tu sa o arunci asupra Lui. Acesta este stilul de viata pe care El vrea ca tu sa il adopti. De ce? Versetul ne da Si motivul „caci El InsuSi se ingrijeSte de voi”. Tu arunci toate grijile asupra Celui care te iubeSte Si care Si-a parasit cerul pentru a veni sa moara pentru tine. Acesta este Cel asupra caruia arunci ingrijorarile tale. Nu este o persoana oarecare ci este Acela care Si-a dat viata pentru tine.

Atunci cand treci printr-o perioada dificila, Dumnezeu vrea ca tu sa crezi ca tu nu eSti niciodata singur caci El insuSi a spus ca nicidecum nu te va lasa Si cu nici un chip nu te va parasi (Evrei13:5). Ca Si obiect al grijii Sale, El va avea grija de tine, tot restul vietii tale. Nu eSti niciodata singur Si totdeauna ti se va purta de grija!

Niciun comentariu: