joi, 17 iulie 2008

Conteaza pe iertarea Lui Dumnezeu

Heb 8:12 Pentrucã le voi ierta nelegiuirile, si nu-Mi voi mai aduce aminte de pãcatele si fãrãdelegile lor”.

Nu fii constient de pacatele tale. In schimb, fii constient de Isus si lucrarea Sa terminata. Mielul Lui Dumnezeu ti-a luat toate pacatele la cruce deci conteaza pe faptul ca esti un copil iertat al Lui Dumnezeu.

Indiferent de ceea ce s-a intamplat sau ce ai facut, Dumnezeu vrea ca tu sa stii ca datorita lucrarii terminate a Fiului Sau, El va avea indurare fata de nelegiuirea ta si nu-Si va mai aduce aminte de pacatele si faradelegile tale.

De aceea tu nu ar trebui sa mai fii constient de pacatele tale, caci, atunci cand esti constient de pacat, diavolul aduce condamnare si cu cat o primesti mai mult si te autocondamni, cu atat mai greu vei gasi puterea de a iesi din pacatele tale.

Un prieten pastor mi-a spus ca atunci cand o doamna care avea cancer a cerut ca el sa se roage pentru vindecarea sa, Domnul i-a descoperit ca ura fata de ea insasi o tinea departe de vindecarea sa. Ea nu se putea ierta si era plina de autocondamnare.

Atunci cand si-a dat seama de problema pe care o avea, ea a contat pe faptul ca Dumnezeu a fost indurator fata de nelegiuirea ei si ca a fost deja iertata, a primit dragostea Lui Dumnezeu si apoi, chiar in fata ochilor pastorului ei, intreaga ei expresie s-a schimbat, a fost vindecata!

Ceva se intampla atunci cand crezi ca ai fost iertat. De aceea Dumnezeu iti spune „vreau ca tu sa crezi ca nu-Mi voi mai aduce aminte de niciunul din pacatele tale, vreau sa crezi ca tu esti copilul Meu, bucurandu-te de indurarea Mea si ca poti totdeauna conta pe iertarea Mea”.

„Dar stiu ca voi mai pacatui! Ce se va intampla cand voi pacatui din nou?”

Aminteste-ti ca si acel pacat a fost deja platit de Isus la cruce. Ai fost iertat. Si cu cat contezi mai mult pe faptul ca ai iertarea si ca nu mai exista pentru tine condamnare, cu atat mai mult vei avea puterea sa „mergi si sa nu mai pacatuiesti!” (Ioan8:11)

11 comentarii:

Anonim spunea...

Wow...super... :) f f fain ... chiar am fost intarita prin acest mesaj!Dumnezeu sami dea putere sa ma iert si eu pe mine .....si sa creed cu adevarat k eEl ma iertat!

Anonim spunea...

Da ... dar ... daca am pacatuit ... si miam tot cerut iertare ... si din nou si din nou ... pentru ca nu am cautat ajutor ... si dupa pacatul comis mi-am tot cerut iiertare ,...de ce simt consecintele atat de adanci ...? de ce nu il mai simt pe Dumnezeu ...? De ce nu ma mai asculta si e atat de departe? De ce nu ma pot ierta?

Rely Tarniceri spunea...

Satan este tatal minciunii, maestrul inselatoriei si al manipularii si... dusmanul nostru. De cate ori gresim el vine si ne acuza. Nu mai poate merge la Dumnezeu fiindca in ochii Lui Dumnezeu noi suntem sfintiti si desavarsiti odata pentru totdeauna prin jertfa Lui Isus (Evrei10).Vine la urechea noastra si ne face sa ne simtim vinovati si sa ne condamnam singuri sau si mai rau sa ne faca sa credem ca Dumnezeu ne condamna si astfel sa ne indepartam de El de frica si rusine, asa cum au facut Adam si Eva in Eden.Adevarul ne elibereaza. Rosteste de fiecare data cand gresesti, ADEVARUL: "sunt neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos in afara faptelor mele, prin sangele Lui".Deci ai doar impresia falsa ca Dumnezeu nu te mai asculta si e departe, din cauza autocondamnarii. Iarta-te, caci Dumnezeu te-a iertat deja.Priveste-ti inima. Stii ca inima ta iubeste neprihanirea, nu pacatul, deci identitatea ta este de neprihanit, nu de pacatos.

Anonim spunea...

Da dar eu am facut lucriri grave ......lam injurat pe Dumnezeu in minte miam batut jocsi iam cerut lucruri urate ....chiar si in minte lam laudat pe satan ...dar eu il iubesc pe Isus si imi pare asa de rau ....mai este iertare?

Anonim spunea...

auzi eu il iubesc pe Dumnezeu dar lam injurat miam batut joc si iam cerut lucruri urate in minte...am gandit lucruri urate la adresa Lui si am mai si laudat pe satan....imi pare asa de rau...mai sunt iertat?

Anonim spunea...

am mai spusa si lucruri neadevarate in minte am facut foarte multe dar imi pare rau si ma lupt ca sa nu mai fac asta sunt iertat?

wolf spunea...

am mai spusa si lucruri neadevarate in minte am facut foarte multe dar imi pare rau si ma lupt ca sa nu mai fac asta sunt iertat?

Rely Tarniceri spunea...

Dupa cum am spus, Isus Cristos a platit, cu o jertfa desavarsita, odata pentru totdeauna, pentru pacatele intregii omeniri. O jertfa perfecta, totala, permanenta(Evrei 10:10,14,17-18).Orice ai fi facut, a fost platit la cruce, asemeni si orice vei mai face. Dar asta nu iti da licenta pentru a pacatiu spunand "daca tot imi sunt iertate toate pacatele, atunci pot pacatui cat vreau ca oricum sunt iertat". Este adevarat acest lucru, dar daca esti cu adevarat nascut din nou, adica o faptura noua, nu ne-a fost inlaturata abilitatea de a pacatui, dar Duhul lucreaza in noi si nu mai avem placerea de a pacatui. Diferenta este ca inainte de a deveni o faptura noua, iti placeau anumite lucruri care iti faceau rau tie sau celor din jur. Dupa ce ai fost nascut din nou, daca inima ta este pentru Domnul, chiar daca vei mai face acele lucruri, vei descoperi ca nu mai simti aceeasi placere, satisfactie si instantaneu sau treptat, iti va dispare dorinta de a mai face acele lucruri, ba chiar iti vor fi urate.
Dar, daca nu esti constient ca-ti sunt iertate toate, poti sa cazi in capcana inselatoriilor lui satan si sa crezi ca daca ai mai pacatuit, nu esti demn de Dumnezeu, ca Dumnezeu isi intoarce fata de la tine sau pur si simplu sa-ti fie rusine sa mai apari in fata Lui. Atunci apare fenomenul de indepartare a ta de El si astfel devii tot mai slab, mai usor de manipulat de minciunile lui satan. NU, Dumnezeu nu-si intoarce fata de la tine cand gresesti, Esti iertat, esti vazut prin sangele si jertfa perfecta a Domnului si acceptat de Dumnezeu. Aceasta bunatate a Lui, te indeamna la schimbarea care se petrece din interior spre exterior, ca o roada a Duhului, nu din exterior in interior, ca o cerinta a legii, ca un efort propriu pentru a corespunde, caci faptele noastre bune nu sunt decat zdrente murdare in ochii Lui Dumnezeu si neprihanirea se primeste prin har (dar nemeritat) prin credinta, nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni!!! Slava Domnului!!!

Anonim spunea...

acm chiar dac am facut asta intentionat ...eu7 cred ca sunt iertat pt ca Isus a platit pt pacatele mele numai imp este sa nu ma complac in situatie si sa ma lupt sa incerc sa nu mai fac ...sa nu profit de iertare ...zic bn?imp este sa incerc sa nu mai fac si sa ma lupt in continuare si sunt iertat nu ?
zic bn ?
ms rely tarniceri ...by bless

Anonim spunea...

rely dami idle tau ca vreau sa mai vb cu u niste lucruri...pls

Rely Tarniceri spunea...

ma poti contacta pe ID
rely_tarniceri