vineri, 27 noiembrie 2009

Creatia nu poate dar rascumpararea poate!

Meditatii zilnice 27.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Joh 9:7 şi i-a zis: „Du-te de te spală în scăldătoarea Siloamului” (care, tîlmăcit, însemnează: Trimes). El s'a dus, s'a spălat, şi s'a întors văzînd bine.

Atunci cand Adam a cazut, pacatuind, intreaga creatie a cazut. Cu toate acestea, oamenii de azi inca isi mai pun nadejdea in creatie. De exemplu, ei incearca sa devina sanatosi tinand dieta Eden, doar vegetale fara carne. Ei se comporta ca si cum creatia nu ar fi cazut, ca si cum ar fi inca nadejde in ea. Ei uita de asemenea ca sunt oameni care mananca bine si fac regulat exercitii si totusi cad morti inainte de vreme.

Multumesc Lui Dumnezeu ca ceea ce creatia nu poate sa faca, rascumpararea poate si a si facut-o. Isus a demonstrat acest lucru atunci cand a scuipat tarana, a facut un noroi din pamant si scuipat si a pus acest noroi pe ochii orbului (Ioan9:6-7). Cu siguranta ca este neobisnuit sa pui noroi pe ochii unui orb, caci cu siguranta, va avea doar neplaceri.

Asa ca de ce a facut Isus acest lucru? El ne-a demonstrat ca toate partile corpului nostru vin din tarana si fiindca creatia a cazut, lucrarea creatiei nu poate deschide ochii unui orb. Dar lucrarea rascumpararii, poate. De aceea El l-a trimis pe orb la scaldatoarea Siloamului. Siloam inseamna Trimes, referindu-se la Cel trimes, Isus. Cand orbul si-a spalat ochii in scaldatoarea Celui trimes, a primit vindecare supranaturala pentru ochii sai.

Prietene, atunci cand mergem la Isus, Cel Trimis, care a venit pentru a ne rascumpara cu pretul sangelui Sau si ne odihnim in lucrarea Sa terminata, ne vom primi miracolul. Daca credem ca prin ranile Lui suntem vindecati, (Isaia53:5), vom avea o sanatate mai buna decat acei care se incred in creatie.

Isus a fost trimis pentru a ne rascumpara din orice blestem care a cazut asupra creatiei odata cu caderea lui Adam (Galateni3:13). El ne-a rascumparat din boala, durere, regrete, depresie, saracie si chiar si moarte. Lumea poate ca Il cunoaste ca si Creator. Dar azi, noi Il cunoastem ca si Rascumparator. Acolo unde lucrarea creatiei nu ne poate salva, lucrarea Lui de rascumparare poate sa o faca si a si facut-o!

Niciun comentariu: