sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Domnul cu tine, înseamnă succes

Meditatii zilnice 07.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Geneza 39:2 Domnul a fost cu Iosif, aşa că toate îi mergeau bine; el locuia în casa stăpânului său, Egipteanul.( Genesis 39:2The Lord was with Joseph, and he was a successful man…)
Poate că nu ai calificare, poziţie, avere – nimic în natural. Dar atunci când Domnul este cu tine, vei avea totul căci El te va face să ai succes.

Iosif nu avea nimic atunci când Potifar l-a cumpărat de la piaţă ca sclav. Dar chiar de atunci s-a spus despre el „Domnul a fost cu Iosif, aşa că toate îi mergeau bine”. Iosif sclavul, un om de succes?

A fost un nimeni cu nimic, nici măcar o cămaşă în spate, nici măcar un bănuţ pe numele lui, nimeni din familie cu el şi nici un prieten spre care să se îndrepte. Tot ceea ce a avut, a fost prezenţa Domnului. Dar tocmai de aceea, a avut succes, ajungând cel mai puternic om din Egipt, după faraon, care l-a pus să administreze întreaga ţară. Lui Iosif i-a fost dată putere, autoritate şi bogăţie (Geneza41:40-44). Toate acestea s-au întâmplat fiindcă Domnul era cu el.

Un tânăr student care cântă în grupul nostru de închinare, a avut succes la examene din acelaşi motiv. El însuşi a admis că în viaţa lui de student a obţinut doar rezultate mediocre, însă a obţinut pentru prima dată nota maximă la toate subiectele de la examen, prin simplul fapt că a crezut că va avea succes căci Domnul era cu el.

O altă membră a bisericii, proaspătă absolventă de universitate, a crezut că, datorită faptului că Dumnezeu este cu ea, va avea succes în a obţine un post bun. Cu toate că nu avea experienţă iar piaţa locurilor de muncă era destul de dură, a reuşit să obţină primul ei loc de muncă într-o perioadă scurtă de timp şi cu un salariu cu mult peste aşteptări. Apoi, în ciuda directivelor primite de la firma mamă, de a fi îngheţate toate salariile angajaţilor, ea a primit o mărire de salariu şi o bursă din partea companiei pentru a-şi completa educaţia.

Prietene, nu contează dacă eşti un nimeni cu nimic în natural. Atunci când Domnul este cu tine, vei sfârşi prin a avea totul, pentru că El te va face să ai succes, bunăstare şi viaţă din abundenţă. Într-adevăr vei sfârşi prin a te bucura de favorurile, bunătatea şi harul Său!

Niciun comentariu: