sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Isus, Cel care te restaurează şi te hrăneşte

Meditatii zilnice 28.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rut 4:15 Copilul acesta îţi va înviora sufletul, şi va fi sprijinul bătrâneţelor tale; căci l-a născut noru-ta, care te iubeşte, şi care face pentru tine mai mult decât şapte fii.”

Foametea a sărăcit viaţa lui Naomi, o femeie israelită. Însă moartea soţului şi a celor doi fii, a lăsat-o fără nici un sprijin (Rut 1:1-5), sau cel puţin aşa credea până când Boaz, o rudă bogată, a intrat în viaţa ei.

Ca rudă cu drept de răscumpărare, Boaz s-a căsătorit cu nora văduvă a lui Naomi şi din această căsătorie s-a născut un copil, ca nepoţel pentru Naomi. Naşterea nepoţelului ei, i-a dat la Naomi un nou rost în viaţă, astfel încât femeile din sat spuneau că cel care îi va înviora sufletul şi va fi sprijinul bătrâneţii ei, a apărut în viaţa ei. (Rut 4:14-16)

Boaz este imaginea Lui Isus, ruda noastră cu drept de răscumpărare. Isus a devenit ruda noastră atunci când S-a născut în această lume ca unul dintre noi. Şi a devenit Răscumpărătorul nostru când a plătit la cruce cu viaţa şi sângele Lui ca să ne răscumpere.

Isus ni S-a dat nouă ca restaurator al vieţii noastre şi sprijin al bătrâneţelor noastre. Atunci când Restauratorul vieţii este în viaţa noastră, ceea ce am pierdut, poate fi restaurat (Ioel 2:25-26). Şi având Sprijinul bătrâneţelor noastre, în noi, trupurile noastre pot fi reânoite în mod glorios, chiar dacă înaintăm în vârstă.

De aceea, atunci când Moise a murit, la vârsta de 120 de ani, privirea lui nu slăbise şi era în putere (Deuteronom 34:7), Caleb, la 85 de ani încă se mai încumeta să lupte ca să gonească uriaşii din ţara promisă. Dumnezeu, efectiv i-a întărit corpul şi l-a făcut puternic, pentru luptă (Iosua 14:11). Sara, cu siguranţă a fost întinerită de Dumnezeu, la bătrâneţea sa, încât să fie atrăgătoare chiar pentru un rege, la cei 90 de ani ai săi Geneza 20:1-2). Dumnezeu i-a restaurat şi fertilitatea, dându-i puterea de a procrea (Evrei 11:11), astfel născând pe Isac, la vârsta ei înaintată.

Preaiubiţilor, Dumnezeu este în afara timpului iar credinţa ta în El, te aduce pe tărâmul Lui atemporal. Acolo, ceea ce curgerea anilor a devorat, va fi restaurat, iar înaintarea ta în vârstă nu te va face mai slab şi împovărat, căci restauratorul vieţii şi sprijinul bătrâneţii tale este în tine!

Niciun comentariu: