duminică, 15 noiembrie 2009

Pozitia ta este asezata in Cristos

Meditatii zilnice 15.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Heb 2:17 Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ce priveşte legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos şi vrednic de încredere, ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului.

Pentru poporul Israelului, pozitia lor ca natiune in fata Lui Dumnezeu se gasea in pozitia pe care o avea marele preot. Ceea ce era marele preot in fata Lui Dumnezeu, era si intreaga natiune in fata Lui Dumnezeu. Daca marele preot a pacatuit, el a adus vina asupra intregii natiuni si Dumnezeu respingea intreaga natiune indiferent cat de supus legii ar fi fost poporul, cat de credinciosi au fost in a aduce jertfele sau cat de mult ar fi muncit.

Si invers, daca marele preot a fost gasit fara pata si acceptat de Dumnezeu, intreaga natiune era acceptata chiar daca era plina de oameni care au pacatuit si nu au respectat legile Lui Dumnezeu. Din pacate, marii preoti ai Israelului erau de multe ori supusi greselii fiindca, asemeni oricarei fiinte umane, erau imperfecti.

Dar astazi, tu si cu mine avem pe Isus ca Mare Preot care este 100% Dumnezeu. Si astfel, ca Mare Preot, pozitia Lui in fata Lui Dumnezeu este totdeauna perfecta, acceptata si placuta Tatalui. Astfel, noi nu putem pierde niciodata acceptarea pe care o avem in fata Lui Dumnezeu fiindca Isus, ca Mare Preot, poate aduce numai neprihanire asupra poporului Sau.

Azi, in cer, Isus, Marele nostru Preot, este asezat la dreapta Tatalui (Romani8:34) si asta inseamna ca Dumnezeu nu se uita la tine ci la Isus. Daca Isus este bun, tu esti bun. Daca El este acceptat, tu esti acceptat, daca Dumnezeu Il vede pe Isus perfect, te vede si pe tine perfect. Daca El este neprihanit si tu esti neprihanit. Si Isus, Marele tau Preot este bun, acceptat, perfect si neprihanit, ceea ce inseamna ca la fel te vede Dumnezeu si pe tine.

Tu nu-ti poti pierde pozitia perfecta fiindca Isus este Marele tau Preot. Ca sa-ti pierzi pozitia, trebuie ca Isus sa-si piarda intai pozitia. Dar noi stim ca avem in Isus un Mare Preot care este perfect si care nu ne poate dezamagi. Asa ca nu trebuie niciodata sa-ti fie teama sau sa fi constient de greselile tale cand vii in fata Lui Dumnezeu. Fiindca pozitia ta este total asezata in Cristos, tu poti veni plin de indrazneala in fata Lui Dumnezeu ca sa primesti de la El tot ceea ce ai nevoie.

Niciun comentariu: