luni, 30 noiembrie 2009

Dumnezeu nu te pedepseste pentru acelasi pacat

Meditatii zilnice 30.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Efeseni 1:7 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui iertarea pacatelor potrivit cu bogatiile harului Sau

Unii crestini cred ca desi avem iertarea pacatelor, nu suntem eliberati de pedeapsa pacatelor. In alte cuvinte, mai poti astepta inca pedeapsa de la Dumnezeu pentru pacate.

De exemplu, unor cupluri crestine li s-a spus de catre pastori ca nu pot avea copii pentru ca Dumnezeu ii pedepseste pentru ca au avut relatii sexuale inainte de casatorie. Deci, desi Dumnezeu i-a iertat, El totusi trebuie sa ii pedepseasca.

Eu nu incurajez relatiile sexuale premaritale, dar vreau sa stii ca Dumnezeu, care este singuru care poate aprecia intreaga valoare a sangeleui fiului Sau si care este complet satisfacut sa jertfa Fiului Sau, are pace in inima astazi, cu privire la pacatele tale. De aceea El nu este impotriva ta cand pacatuiesti. Nici nu e gata sa te pedepseasca cand pacatuiesti. Nu, El inca te iubeste, este de partea ta si vrea sa te ajute sa invingi pacatul.

In Vechiul Testament, sangele animalelor putea 'acoperi' doar pacatele, nu le putea sterge. (Evrei 10:4). Dar sangele lui Isus nu este ca si sangele animalic! Pentru ca printr-o singura jertfa, sangele etern al Fiului lui Dumnezeu ti-a indepartat pacatul pentru totdeauna (Psalmul 103:12) si te-a spalat de toate faradelegile! (1 Ioan 1:9). De fapt, Dumnezeu este asa de multumit de lucraraea perfecta a Fiului Sau incat iti spune astazi 'Si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor si nici de faradelegile lor' (Evrei 10:17). Si daca Dumnezeu nu si le aminteste, de ce te-ar pedepsi pentru ele?

Dragul meu, 'In El ai rascumpararea, prin sangele Lui iertarea pacatelor potrivit cu bogatiile harului Sau'. Datorita lucrarii compete a lui Isus, toate pacatele tale au fost complet iertate. Si iertarea completa inseamna ca pedeapsa pentru pacatele tale nu mai poate cadea asupra ta pentru ca deja a cazut pe Isus la cruce. (Isaia 53:5)

Deci daca ti se intampla ceva sa nu crezi nici o clipa ca Dumnezeu te pedepseste pentru un anume pacat. Uita-te la cruce, si fii constient ca pacatele tale sunt pe deplin pedepsite in trupul lui Cristos!

Niciun comentariu: