marți, 24 noiembrie 2009

Depărtează-te la adânc şi aruncă mrejele pentru pescuire.

Meditatii zilnice 24.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luca 5:4 Când a încetat să vorbească, i-a zis lui Simon: „Depărteaz-o la adânc, şi aruncaţi-vă mrejile pentru pescuire.”

Dumnezeu vrea să te binecuvânteze cât mai mult. De aceea i-a spus lui Simion, „Depărteaz-o la adânc, şi aruncaţi-vă mrejile pentru pescuire.”

Adâncimea este locul unde vei găsi o mulţime de peşte. Nu-i vei găsi lângă ţărm, unde apele sunt liniştite. Deci, a te lansa la adâncime, înseamnă a te încrede atunci când depăşeşti comfortul liniei ţărmului.

Dumnezeu vrea ca tu să te desprinzi de zona de comfort şi să păşeşti în afară prin credinţă, pentru a face ceea ce ţi-a pus pe inimă. Poate fi ceva ce tu nu ai mai făcut până atunci, nici măcar nu ai visat, ca de exemplu, la a te alătura unui grup de rugăciune. O membră al bisericii a făcut acest lucru şi a găsit dragoste în acel grup. Astăzi ea are o căsnicie fericită.

Acum, Domnul nostru, Isus, care a spus „Depărteaz-o la adânc...” a spus de asemenea, „aruncaţi-vă mrejile pentru pescuire”. Observă că a folosit pluralul, „mreje”, nu mrejă. Dumnezeu vrea să îţi dea mai mult decât ai nevoie. Visul Lui pentru tine este mai mare decât orice ai putea visa vreodată. Gândeşte-te la cel mai îndrăznţ vis al tău şu Dumnezeu îl va depăşi fiindcă El îşi găseşte plăcerea în a îţi da din abundenţă, mai presus de ceea ce ceri sau crezi. (Efeseni 3:20)

Un membru al bisericii care lucra ca şi angajat, voia să-şi deschidă propria companie. Pe când mă rugam pentru el, am primit un cuvânt al Lui Dumnezeu pentru el, ca să se lanseze în afacere. După ce a făcut-o, a obţinut încă din prima lună, un frumos profit. Azi are mai multe companii şi afacerea prosperă. Dumnezeu îl binecuvântează mai presus de visele lui cele mai îndrăzneţe.

Dumnezeu te poate binecuvânta şi pe tine mai presus de visele tale cele mai îndrăzneţe. El a făcut-o pentru Simion, care a rămas uimit de belşugul pescuirii (Luca 5:9). Dar numai când Simion s-a depărtat la adâncime, mrejele au fost atât de pline de se rupeau şi bărcile erau pline. (Luca 5:6-7). Şi tu vei fi uimit de pescuirea ta când vei păşi în afara zonei tale de comfort şi vei arunca mrejele la adâncime, împreună cu Domnul!

Niciun comentariu: