marți, 17 noiembrie 2009

Dumnezeul lui „Mai mult decat suficient”

Meditatii zilnice 17.11.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luca 5:9 Fiindca il apucase spaima, pe el si pe toti cei ce erau cu el, din pricina pescuirii pe care o facusera.

Ca si tanar crestin am crescut auzind pastori spunand ca Dumnezeu ne asigura doar nevoile, nu si dorintele. Totusi in Biblie Dumnezeu spune in mod clar ca El nu vrea sa ne implineasca doar nevoile ci si dorintele.

De exemplu, faimosul psalm al pastorului, incepe cu (Psalmi 23:1) Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. Alt psalm spune (Psalmi 34:9) Temeti-va de Domnul, voi, sfintii Lui, caci de nimic nu duc lipsa cei ce se tem de El!
10 Puii de leu duc lipsa, si li-i foame, dar cei ce cauta pe Domnul nu duc lipsa de nici un bine.

Unul dintre numele Lui Dumnezeu este „Jehovah Jireh”, ce înseamna, „Dumnezeul care aprovizioneaza/asigura totul”, adica asigura mai mult decat suficient. Dumnezeul lui „Mai mult decat suficient” a venit in trup si a umblat printre oamenii Lui. Si mergand pe langa marea Galileei, El nu le-a dat discipolilor Sai mici binecuvantari. De aceea i-a spus lui Petru „Luca 5:4 Departeaz-o la adanc, si aruncaţi-va mrejile pentru pescuire.” Nu a spus mreaja-singular, ci plural-mrejile. Iar pescuirea a fost una in care barca era gata sa se scufunde iar plasele de pescuit sa se rupa. A fost o binecuvantare atat de mare si de neasteptata incat pe Petru si toti acei care erau cu el ii apucase spaima din pricina acelei pescuiri.

Preaiubitilor, vedeti inima Lui Dumnezeu pentru voi astazi. El vrea sa te faca sa-ti mearga bine. Nu te multumi cu putin gandind ca El iti da numai minimul necesar si nu mai mult. Daca ai nevoie de un loc de munca, sa stii ca El vrea ca tu sa te rogi nu numai pentru un loc de munca ci pentru o pozitie. Atunci cand ai o pozitie, ai influenta si esti capabil sa influentezi vieti. Poete ca ai nevoie de o marire de salariu. Roaga-te nu doar pentru atat ci pentru a fi in poziţia de a oferi mariri de salariu.

Poti sa incepi prin a fi sarac, atunci cand Il urmezi pe Dumnezeu. Dar nu poti ramane sarac, atunci cand Il urmezi pe Dumnezeul „mai mult decat suficient”. De fapt, asemeni lui Petru, si tu vei fi uimit ca Dumnezeul „mai mult decat suficient” iti va da mai mult decat ai nevoie si peste ceea ce ai cerut!

Niciun comentariu: