duminică, 5 octombrie 2008

Crede si actioneaza in baza Noului Legamant

1 Samuel 17:45 David a zis Filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel pe care ai ocărît-o.

Te-ai intrebat vre-odata de ce doi oameni pot auzi acelasi lucru si totusi reactioneaza diferit? Pentru unul, ceea ce aude, il face temator si descurajat. Pentru celalalt, inima lui este atat de plina de credinta incat indrazneste sa vina impotriva diavolului si a ceea ce face.

In valea terebintilor, Goliat, Filisteanul cel urias, provoca si-si batea joc de armata Israelului de patruzeci de zile. Cant ajunge David acolo, el aude aceleasi cuvinte batjocoritoare pe cere le auzeau si israelitii. Dar, cumva, acele cuvinte care provocau teama in inima israelitilor, lui David i-a provocat manie. Ce stia sau vedea David, iar ceilalti nu erau in stare sa vada?

David stia ca are un legamant cu Dumnezeu. Regele Saul si intreaga armata care era acolo in acea zi, si ei aveau acelasi legamant, dar numai David a crezut in el. Si a fost singurul care a actionat conform credintei sale. Si astfel Dumnezeu a facut ca uriasul lui sa se rostogoleasca si sa cada.

Daca David a avut o astfel de victorie cu toate ca se afla sub Vechiul Legamant, cu cat mai mult ar trebui sa avem, tu si eu, care ne aflam sub Noul Legamant! Azi, Dumnezeu intreaba „unde sunt Davizii Mei care vor crede in Noul Legamant?”

Ce este Noul Legamant? Este Legamantul Harului, iar har inseamna favoare nemeritata, necastigata. Dumnezeu vrea ca noi azi sa stim ca El a facut un legamant cu noi si conform legamantului, avem favoruri nemeritate. Suntem binecuvantati fiindca Isus a primit loviturile in locul nostru. Datorita lucrarii pe care Isus a facut-o la cruce, noi avem victorie asupra oricarui urias.

Nu este asta veste buna? Azi, Dumnezeu vrea ca tu sa stai in fata „uriasului” tau si sa declari ca in ciuda a ceea prin ce treci, in ciuda a ceea ce se intampla, crezi ca Dumnezeu este „pentru” tine, datorita lucrarii pe care Isus a facut-o la cruce pentru tine. Si atunci, chiar in fata ochilor tai, vei vedea „uriasul” acuzarii, intimidarii, condamnarii, bolii si a datoriilor cazand mort in fata ta!

Niciun comentariu: