joi, 2 octombrie 2008

Pacea Lui, El ne-a lăsat-o nouă

Joh 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v'o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.

În Israel, evreii se salută cu „shalom” care spre deosebire de cuvântul românesc „pace”, nu înseamnă doar pacea minţii ci de asemenea, „împlinire”, pentru întreaga ta fiinţă – trup, suflet, spirit. Înseamnă o totală bunăstare şi sănătate. Cu alte cuvinte, „shalom” cuprinde prosperitatea, sănătatea şi împlinirea ta.

Atunci când Isus a vorbit discipolilor Lui, în Ioan 14:27, El nu a folosit cuvântul românesc „pace” ci a folosit cuvântul ebraic „shalom” spunând „vă las shalom, vă dau shalom-ul Meu...”. Cuvântul „vă las” are semnificaţia de „a lăsa moştenire”, aşa cum un om bogat „lasă moştenire” urmaşilor săi.

Ucenicii trebuie să fi fost foarte entuziasmaţi când au auzit că Isus le lasă lor pacea Sa. Trebuie să fi ştiut că a moşteni pacea Lui înseamnă şi a moşteni sănătatea Lui, pentru că ei nu L-au văzut niciodată bolnav. A avea pacea Lui înseamnă de asemenea a nu duce lipsă de nimic căci Isus nu a fost niciodată lipsit. Când avea nevoie de bani, banii erau acolo. Ba chiar odată, banii pentru plata taxei la templu, au venit într-un peşte. (Matei 17:24-27)

Ucenicii au mai înţeles că a avea pacea Lui, înseamnă a avea abundenţa Sa, căci L-au văzut săturând mulţimile şi încă rămânând 12 coşuri de resturi de mâncare. Ei L-au văzut hrănind 5000 de bărbaţi (fără a fi incluşi copiii şi femeile) (Marcu 4:39)

Isus a vrut ca ucenicii Lui să ştie că pacea Sa era diferită de cea a lumii. Pacea Lui va schimba orice neplăcere rezultată în urma unor anumite circumstanţe. Chiar de ar fi fost o mega-furtună, ea a trebuit să îngenunchieze în faţa păcii Sale. Prinţul Păcii a spus „Peace! Be still!” (în traducerea românească: taci! Fără gură!) (Marcu 4:39) iar marea şi vântul s-au supus. Pacea Lui a transformat o mega-furtună într-un calm perfect.

Preaiubiţilor, aceasta este pacea pe care Isus v-a lăsat-o moştenire. Deci CREDE că pacea (shalom) Sa, pe care ţi-a lăsat-o, va schimba toate situaţiile tale dificile, aducându-te din boală, lipsuri, depresie, la sănătate, prosperitate şi totală bunăstare!

Niciun comentariu: