joi, 9 octombrie 2008

Numai ispasirea Lui Cristos satisface pe Dumnezeu

1Ioan2:1-2 ...daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Cristos Cel Neprihanit. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre ci pentru ale intregii omeniri.

Astazi evreii inca au sarbatoarea Yom Kippur, Ziua ispasirii. Asa cum sugereaza si numele,este o zi pusa deoparte pentru a face ispasire pentru pacatele cuiva. Dar pentru crestini aceasta frumoasa sarbatoare ne indreapta atentia catre Isus si ceea ce El a facut la cruce pentru noi. Datorita jertfei Sale toate pacatele noastre au fost total ispasite. De aceea, atunci cand pacatuim, stim ca avem la Tatal un Mijlocitor, Isus Cristos, Cel Neprihanit. El Insusi este jertfa pentru pacatele noastre.

Nu spune ca daca cineva se pocaieste, avem un Mijlocitor la Tatal ci scrie ca daca cineva pacatuieste avem un Mijlocitor la Tatal. In momentul in care un copil al Lui Dumnezeu pacatuieste, imediat Mijlocitorul sau Isus Cristos intra in actiune rugandu-se si protejandu-l.

Atunci la ce bun pocainta?

Pocainta, in greaca inseamna metanoia, ceea ce inseamna schimbarea mintii. De exemplu, obisnuiai sa crezi ca Isus a fost doar un om bun. Apoi, intr-o zi te-ai pocait si ai inceput sa crezi ca El este Fiul Dumnezeului cel viu, care a murit pentru pacatele tale si apoi a inviat a treia zi si tu cu bucurie L-ai acceptat ca Mantuitor.

Pocainta biblica nu inseamna a te lovi si pedepsi pentru a-ti ispasi pacatele. Nu transforma pocainta intr-o lucrare omeneasca, asemeni omului care a mers la un preot pentru a-si marturisi pacatele. Dupa ce a terminat, preotul l-a intrebat ce meserie are si el a spus ca este contorsionist si pentru ca preotul nu intelegea in ce consta acest lucru, omul i-a facut o demonstratie. In acest timp, un altul intra in biserica cu intentia de a-si marturisi pacatele, dar cand vede performanta contorsionistului, la pamant, tot rasucit, isi spune „daca asa trebuie sa ma pocaiesc, atunci o las balta” si a fugit.

Prietene, nu e necesar sa urci Himalaia sau sa-ti biciuiesti spatele pentru a-ti ispasi pacatele. Oricat te-ai pedepsi sau ai plange nu iti poti ispasi pacatele. Pacatele tale au fost deja pedepsite total in trupul Lui Isus. Numai lucrarea Sa terminata Il satisface pe Dumnezeu. Asa ca schimba-ti mintea si crede simplu ca Isus este singura ispasire pentru pacatele tale!!!

Niciun comentariu: