miercuri, 15 octombrie 2008

Isus se roaga pentru tine rugaciuni perfecte

Evrei 7:25
De aceea si poate sa mantuiasca in mod desavarsit pe cei care se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei.

Biblia spune ca Isus traieste pentru totdeauna ca sa mijloceasca pentru noi. Eu obisnuiam sa gandesc ca Isus sta la dreapta Tatalui astazi, rugandu-se neincetat, asteptand si sperand ca Tatal sa faca ceva.

Dar nu este asa. Uita-te la ce s-a rugat Isus cand a stat in fata mormantului lui Lazar. El a spus 'Tata, iti multumesc ca m-ai ascultat.' (Ioan 11:41) El s-a rugat aceste cuvinte inainte ca Lazar sa fi iesit din mormant viu. Isus a stiut ca rugaciunile Lui intotdeauna vor primi raspuns pentru ca Tatal il aude intotdeauna. (Ioan 11:42)

Deci ce inseamna 'Isus traieste pururea ca sa mijloceasca pentru noi'? Pentru ca Isus este Marele Preot al nostru (Evrei 4:14), avem o imagine a ceea ce se intampla cand ne rugam daca intelegem ce a facut Marele Preot cu jertfa de ardere de tot a unei pasari in Vechiul Testament. (Levitic 1:14-17)

Pasarile aduse marelui preot sunt o imagine a rugaciunilor noastre zburand catre Domnul Isus pentru ca noi ne rugam Tatalui in numele lui Isus. Asa cum marele preot indeparteaza penele pasarii dupa ce o omoara, Isus indeparteaza tot ce este necurat si de prisos in rugaciunile noastre, ceea ce este de obicei infectat cu ego centrismul nostru si dorintele firii.

Apoi, asa cum marele preot jertfeste pasarea ca o ardere de tot, de miros placut Domnului, Isus Marele nostru Preot adauga rugaciunilor noastre perfectiune, frumusete, excelenta si miros placut, in care Tatal isi gaseste placerea.

Prietene, asa mijloceste Isus pentru noi. Si face toate astea pentru ca ne iubeste. Cand stii ca ii prezinta lui Dumnezeu o rugaciune perfecta din partea ta, nu trebuie sa fugi la un lider al bisericii sa se roage 'mai corect' pentru tine.

Poti profita de mijlocirea Lui pentru tine si poti spune 'Doamne Isuse, nu stiu ce sa mai spun…te rog roaga-te pentru mine.' Si cand Isus se roaga pentru tine, rugaciunile Sale vor fi intotdeauna ascultate pentru ca Tatal il asculta intotdeauna pe Fiul Sau cand se roaga!

Niciun comentariu: