miercuri, 15 octombrie 2008

Dumnezeu va face ca darul tau sa iti dea izbanda

Proverbe 17:8
Un dar este ca o piatra pretioasa in ochii celui ce-l primeste, in orice parte se intoarce, el are izbanda

Cand vedem ceva mucegait, il aruncam. Dar cand Alexander Fleming a vazut cum vasele lui erau contaminate cu mucegai, a descoperita penicilina. El a avut un dar care i-a dat izbanda.

Iosif, un sclav in Egipt, nu a avut nimic decat darul de a interpreta visuri. Dar uita-te ce a facut acest dar cu el! I-a dat izbanda, l-a imbogatit, l-a facut cel mai puternic om din Egipt dupa Faraon. (Gen 41)

'Dar Pastore, daca eu nu am nici un dar?'

Prietene, nu lasa pe nimeni sa iti spuna ca nu ai nici un dar. Dumnezeu a dat fiecarei persoane un dar care ii poate aduce imense binecuvantari, ii poate deschide usi si oportunitati si ii poate aduce binecuvantari financiare.

Se poate sa nu fii constient de darul care este in tine, sau poate ca inca nu ti-a adus nici un beneficiu pana nu stii cum sa il folosesti. Trebuie sa il iei ca pe un dar si sa Ii ceri lui Dumnezeu intelepciune sa il folosesti pana devine un instrument asa de puternic sau o 'piatra pretioasa' incat oriunde te-ai intoarce, iti va da izbanda.

Acesta a fost cazul unui frate din biserica care era extrem de talentat in arta. Un timp lung, i-a lipsit increderea si curajul sa lase siguranta locului sau de munca in cadrul politiei. Dar cand a inceput sa caute intelepciunea de la Domnul pentru aceasta situatie, Dumnezeu i-a dat intelepciune care i-a dat curaj sa isi lase locul de munca si sa mearga inapoi la scoala de arte. In scoala, a avut izbanda, devenind unul dintre studentii cei mai buni si impresionand directorul asa de mult cu darul sau incat i s-a dat un post de profesor in acea scoala inainte de a gradua.

Acuma, te rog nu iti lasa slujba dupa ce citesti acest randuri. Ci mergi la Dumnezeu si cere-I intelepciune cu privire la darul tau. Pentru ca atunci cand intelepciune lui Dumnezeu este adaugata darului tau, acel dar este o 'piatra pretioasa in ochii celui ce il primeste si in orice parte se intoarce, el are izbanda.'

Niciun comentariu: