sâmbătă, 25 octombrie 2008

Iarta si lasa-L pe Dumnezeu sa faca restul

Oamenilor le place sa spuna „pot ierta dar nu pot uita”. Desigur ati auzit pe multi spunand acest lucru. In primul rand, in Biblie nu este scris nicaieri sa iertam si apoi sa uitam. Nu exista asa ceva in Biblie. Diavolul adauga ceva aici ca sa faca intreaga situatie o povara.

Dumnezeu ne spune doar sa iertam fiindca Dumnezeu ne-a iertat in Cristos datoria pe care noi nu o puteam plati. Cand facem acest lucru, ne facem noua insine o favoare fiindca adapostind amaraciune si neiertare, de distrugem sanatatea.

Asa ca doar iarta si lasa-L pe pe Dumnezeu sa faca restul. Atunci cand ierti cu adevarat, uneori Domnul te face sa si uiti. Dar uneori iti mai amintesti incidentul fiindca a fost un eveniment major in viata ta. Totusi, poti sa privesti inapoi la el, fara ca sa mai simti durere. Tepusul a disparut si nu mai simti amaraciune.

Iosif i-a iertat pe fratii lui inainte ca ei sa vina in fata lui sa i se inchine. El si-a amintit de ceea ce ei i-au facut, dar nu si-a amintit cu amaraciune. (Geneza50:15-21). Asa ca poti sa-ti amintesti incidentul dar amaraciunea a disparut fiindca ai pus crucea in miscare: „Dumnezeu, in Cristos, m-a iertat. Tata, te iert, mama te iert, frate te iert”.

Atunci cand ierti, iarta prin credinta, nu prin sentimentele tale. Noi umblam prin credinta, nu prin sentimente/emotii. (2Corinteni5:7). Unii oameni asteapta ca sentimentele sa se alinieze nevoii de iertare. „Astept Tata sa ma cuprinda acel sentiment de iertare, ca sa pot ierta”. Dar s-ar putea ca acel sentiment sa nu vina niciodata.

Nu, iarta prin credinta, si fa-o odata pentru totdeauna. Petrece timp in rugaciune, ia-ti jurnalul si scrie „Tata, aduc aceasta persoana inaintea ta. Stii ce mi-a facut. Tata, asa cum Tu m-ai iertat pe mine, prin jertfa de la cruce a Lui Cristos, cu toate ca nu meritam, de aceea prin credinta, iert aceasta persoana si renunt la manie in Numele Lui Isus Cristos”

Odata ce ai iertat prin credinta, vei vedea tepusul amaraciunii inlaturat din inima ta. Vei experimenta pacea si bucuria Lui Dumnezeu umplandu-ti mintea si vei vedea o mai mare masura de sanatate in trupul tau.

Niciun comentariu: