vineri, 31 octombrie 2008

Neprihanire si nu pacat, socotit impotriva ta

Romani 4:8 Ferice de omul caruia Dumnezeu nu-i tine in seama pacatul.

Esti binecuvantat astazi fiindca toate pacatele tale au fost iertate in Isus Cristos. Dumnezeu nu-ti tine in seama pacatul, in schimb, te socoteste neprihanit in Cristos. De aceea esti omul binecuvantat caruia Domnul nu-i tine in seama pacatul.

Ce se intampla cu un astfel de om? Sa privim la viata lui Iacob, pentru a afla.

Biblia spune ca Iacov si-a inselat tatal si l-a trisat pe fratele sau mai mare, Esau, furandu-i binecuvantarea de intai nascut. (Geneza 27:1-41). Totusi, in ciuda pacatului, Dumnezeu alege sa vorbeasca cu Iacov si El nu i-a spus, atunci cand i-a vorbit, „Tu, teribil pacatos, cum ai indraznit sa-ti inseli tatal? Vei fi blestemat!”

Nu, inselatorului de Iacov, Dumnezeu i-a spus (Geneza 28:13) Si Domnul statea deasupra ei si zicea: „Eu Sunt Domnul, Dumnezeul tatalui tau Avraam si Dumnezeul lui Isaac.” Pamantul pe care esti culcat, ti-l voi da tie si semintei tale.
14 Samanta ta va fi ca pulberea pamantului; te vei intinde la apus si la rasarit, la miazanoapte si la miazazi; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine si in samanta ta.
15 Iata, Eu Sunt cu tine; te voi pazi pretutindeni pe unde vei merge si te voi aduce inapoi in tara aceasta; caci nu te voi parasi, pana nu voi implini ce-ti spun.”
Acesta a fost un om caruia Dumnezeu nu i-a tinut in seama pacatul.

Dumnezeu nu l-a respins deloc pe Iacob. In schimb Il auzim spunandu-i „iti voi da... voi fi cu tine... te voi pazi.... te voi aduce inapoi... nu te voi parasi...” Iacov cu siguranta nu merita aceste binecuvantari. Acesta este un om care a umblat in adevarul „binecuvantat este omul caruia Dumnezeu nu-i tine in seama pacatul”.

Iacov nu traia sub Noul Legamant si totusi a fost atat de binecuvantat. Cu atat mai mult suntem binecuvantati tu si cu mine, azi, care traim sub Noul Legamant, al harului, stabilit prin sangele Lui Cristos! Cu cat mai mare este binecuvantarea noastra, datorata jertfei Lui Isus care a rastignit pacatul nostru pe cruce?!

Azi, datorita lucrarii terminate a Lui Isus, Dumnezeu nu iti tine si nici nu iti va tine in seama pacatul. Ceea ce iti tine in seama, este neprihanirea, in afara faptelor. Si pentru ca esti neprihanit, pregateste-te pentru binecuvantarile Sale! (prov. 10:6)

Niciun comentariu: