luni, 20 iulie 2009

Cauta intai Imparatia Lui Dumnezeu si El iti va rezolva problemele

Meditatii zilnice 20.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rom 14:17 Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mîncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfînt.

Ca un parinte iubitor, s-ar putea sa fi preocupat de adolescentul tau rebel. Il vezi ca pe problema ta si iti dai toata silinta sa-l disciplinezi, dar nu faci decat sa-ti umpli inima de ingrijorari si durere iar adolescentul nu manifesta nici o schimbare.

Dumnezeu iti spune „Nu te concentra in a incerca sa-ti controlezi adolescentul rebel ci cauta mai intai Imparatia Mea, care este neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant. Fii constient de neprihanirea pe care o ai ca dar de la Fiul Meu si mentine-ti omul dinauntru pe aceeasi frecventa cu pacea si bucuria Mea iar Eu voi avea grija de tanarul tau rebel!”

Tindem sa credem ca oamenii din jurul nostru sunt problema. Atunci cand nu obtinem promovarea pe care o dorim, dam vina pe sefi sau pe colegi. Cand ne pierdem firea, dam vina pe sotii sau pe copii. Insa Dumnezeu vrea ca noi sa nu ne mai uitam in afara si sa incepem a privi inauntrul nostru fiindca acolo se afla Imparatia Sa (Luca17:21)

Vezi tu, abundenta Imparatiei Lui Dumnezeu se afla deja in interiorul tau. Orice ai nevoie, se afla deja in interiorul tau si in timp ce tu cauti mai intai Imparatia Lui Dumnezeu si urmaresti neprihanirea Sa, pacea si bucuria, abundenta din interiorul tau va curge in afara si va deveni realitate in situatia ta (Matei6:33). Vei descoperi ca Dumnezeu nu numai ca a avut grija de ceea ce te tulbura ci ti-a si adaugat binecuvantari, fie ele o promovare, copii buni sau o sotie iubitoare.

„Dar, Pastor Prince, cum imi mentin omul dinauntru pe aceeasi lungime de unda cu neprihanirea, pacea si bucuria?”

Fii constient de neprihanirea pe care o ai in Cristos, nu de pacate si probleme. Asculta predici si invataturi care care iti amintesc cat de neprihanit esti datorita jertfei perfecte a Lui Cristos. Pacea si bucuria curg in tine atunci cand stii ca toate pacatele tale au fost iertate datorita lucrarii terminate a Lui Isus.

Asa ca data viitoare cand ceva te tulbura, nu te concentra in a corecta necazul ci cauta intai Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Lui. Fa din asta o prioritate, fa omul dinauntru sa curga impreuna cu pacea si bucuria si inainte sa-ti dai seama, Dumnezeu va rezolva problema ta.

Niciun comentariu: