joi, 16 iulie 2009

Compasiune insotita de actiune

Meditatii zilnice 16.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Heb 4:15 Căci n'avem un Mare Preot, care să n'aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.

Nu exista incercare, dificultate sau provocare prin care sa trecem azi si cu care Domnul nostru Isus sa nu se poata identifica. In momentul in care trecem printr-o incercare, chiar atunci si acolo, fiindca „în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi”, El simte ca si noi si este in masura sa aiba simpatie fata slabiciunea noastra.

Compasiunea Sa pentru tine este aceeasi compasiune pe care a simtit-o pentru vaduva din Nain cand a vazut trupul singurului ei fiu fiind purtat afara din cetate pentru a fi ingropat (Luca7:11-15). Cred ca a fost teribil pentru ea sa sufere moartea unicului ei fiu dupa ce deja isi pierdusesotul. Ce gand oribil, sa ramai singur pe lume fara nici un sprijin. Atunci cand Isus a vazut-o, a fost miscat de compasiune si i-a spus „nu plange”.

Poate ca si cativa lideri religiosi au simtit sa se apropie de ea dar doar pentru a-i spune „sora, cred ca ceva nu este in ordine, sotul tau a murit, acum si fiul merge catre groapa, trebuie sa afli ce este rau in viata ta, ar trebui sa-L intrebi pe Dumnezeu ce pacat ai comis, sau poate ca este vre-un blestem in viata ta, care trebuie dezlegat”.

Nu este extraordinar ca Isus nu a aruncat mai multa confuzie asupra ei? El a revarsat numai compasiune asupra ei, spunandu-i „nu plange”. Acest Isus vine si la tine atunci cand esti in disperare si spune „nu mai plange”.

Insa simpatia Lui Isus nu se rezuma doar la „ooo, saracul de tine... Imi pare atat de rau de ce ti s-a intamplat...”. Nu, simpatia Sa Il va face sa iti daruiasca miracolul de care ai nevoie in viata ta. De aceea El a inviat pe fiul vaduvei.

Prietene, trebuie sa stii ca Acel care este asezat la dreapata Tatalui aazi, prin ce treci si simpatizeaza cu slabiciunea ta si nu numai asta ci El va insufla viata in punctul mort in care te afli, facandu-l sa lucreze spre binele tau.

Niciun comentariu: