sâmbătă, 4 iulie 2009

Totdeauna sa vezi ascultarea Lui Cristos de la cruce

Meditatii zilnice 03.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



2Co 10:5 Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, cari se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gînd îl facem rob ascultării de/Lui Hristos.

Te-ai simtit vre-odata condamnat din cauza gandurilor rele pe care le-ai avut? Puteai sa te afli in mijlocul inchinarii cand deodata un gand pacatos iti intra in minte. De fapt, diavolul este cel care iti pune aceste ganduri in minte. Apoi el se retrage, se uita la tine si bate la usa inimii tale spunandu-ti „cum te poti numi crestin cand tu ai astfel de ganduri?”

Am fost inlantuit din cauza gandurilor pe care le aveam fiindca am simtit ca trebuia sa fac ceva cu ele. Dar nu asta e ceea ce ne spune Cuvantul sa facem. Vezi tu, Dumnezeu vrea ca noi „orice gînd (sa) îl facem rob ascultării Lui Hristos”. Asupra ascultarii cui trebuie noi sa ne concentram? Este ascultarea Lui Cristos si nu ascultarea noastra cea care ne tine actiunile pe calea cea buna.

Dar ce inseamna „asculatrea Lui Cristos”? Se refera la ascultarea Lui Cristos de la cruce, unde „prin ascultarea unui singur Om, multi vor fi facuti neprihaniti” (Romani5:19). Aceasta inseamna ca atunci cand gandurile noastre ne condamna, trebuie sa le concentram asupra ascultarii Lui Cristos de la cruce.

Prietene, diavolul poate sa ne schimbe focusul mintii noastre spre ascultarea noastra in loc sa ne concentram asupra ascultarii Lui Cristos, care si-a varsat sangele la cruce pentru noi si astfel ne-a facut neprihaniti in fata Lui Dumnezeu. Strategia diavolului este sa ne concentram asupra ascultarii noastre sau asupra lipsei noastre de ascultare care sa ne determine pozitia in fata Lui Dumnezeu. Dar asa cum pozitia noastra de pacatosi nu este bazata pe ceea ce facem noi ci pe ceea ce a facut primul Adam, in acelasi fel noi suntem neprihaniti pentru totdeauna azi, nu prin ceea ce facem ci prin ceea ce Cristos, ultimul Adam, a facut la cruce.

Asa ca data viitoare cand gandurile tale par sa te condamne, spune „Sunt neprihanit indiferent daca am ganduri bune sau rele, neprihanirea mea nu are nimic de-a face cu ascultarea mea ci ascultarea Lui Cristos la cruce este cea care m-a facut neprihanit”. Apoi continua si roaga-te, stiind ca ai acces la Dumnezeu si harul Sau, si ca El aude rugaciunea unui neprihanit (Proverbe5:29).

Niciun comentariu: