joi, 9 iulie 2009

Cu tine este ceva special

Meditatii zilnice 09.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Isa 60:1 „Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine, şi slava Domnului răsare peste tine.

Se poate ca unii sa-ti fi spus ”Cum de esti asa de norocos?” sau „Pari sa arati tot mai tanar!” sau „Sunt atatea vesti proaste zilele astea dar se pare ca pe tine nu te afecteaza!”

Oamenii din lume, nu au discernamant spiritual asa ca ei judeca doar dupa aparentele fizice, comportament si ceea ce se intampla cu tine. Cu alte cuvinte, daca ei observa ceva diferit la tine, este pentru ca ei vad dovada gloriei Lui Dumnezeu in viata ta – in familie, profesie, finante si sanatate.

Prietenii si colegii tai poate ca ti-au spus ca iesi in evidenta fata de restul ca si cum ai fi sub un reflector si intr-adevar asa este datorita Lui Cristos in tine, nadejdea gloriei (Coloseni1:27). Atunci cand gloria Lui Dumnezeu este peste tine, cuvintele tale au greutate chiar si atunci cand nu esti elocvent. Eu stiu lucrul acesta fiindca am fost un balbait si un timid in adolescenta. Asa ca atunci cand cuvintele tale schimba vietile oamenilor, stii ca nu este vorba de tine ci despre Domnul.

Nu trebuie sa fii un student de nota zece sau capabil sa vorbesti engleza reginei, poti fi needucat asemeni lui Petru, dar cand gloria Lui Dumnezeu rasare peste tine si tu te ridici si predici, 3000 de oameni sunt mantuiti (Fapte2:14-41). Ceea ce este important e ca Dumnezeu da greutate cuvintelor tale.

Poti sa fii un nimeni, asemeni lui Iosif, un sclav aruncat deoparte si uitat intr-o celula. Totusi, cel mai mare rege al pamantului din acea vreme l-a scos din inchisoare ca sa-i talmaceasca visele. Cu alte cuvinte, Dumnezeu iti va da raspunsuri pe care oamenii din lume nu le au.

Poate e in mainile tale – cand iti pui mainile peste bolnavi, ei se insanatosesc. Poate e in abilitatea ta sa dai un sfat exact atunci cand e nevoie, sau sa vorbesti despre viitorul cuiva, cuvinte de cunostinta sau de intelepciune de la Dumnezeu.

Isa 60:3 Neamuri vor umbla în lumina ta, şi împăraţi în strălucirea razelor tale. Prietene, atunci cand vezi aceste lucruri intamplandu-se, este pentru ca oamenii din lume sunt atrasi de gloria Domnului care a rasarit peste tine.

Niciun comentariu: