miercuri, 1 iulie 2009

Satan nu mai poate veni inaintea Lui Dumnezeu sa te acuze

Meditatii zilnice 01.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Rom 8:33 Cine va ridica pîră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socoteşte neprihăniţi!

Cartea lui Iov ne spune ca satan a venit la tronul Lui Dumnezeu si a adus para impotriva lui Iov (Iov1:6-12). Tronul Lui Dumnezeu este locul cel mai sfant asa ca de ce a permis Dumnezeu lui satan sa vina in fata Sa?

Satan a putut veni inaintea Lui Dumnezeu fiindca Adam i-a cedat locul lui atunci cand a ingenunchiat in fata lui satan in gradina Edenului(Geneza3). Asa ca satan a avut dreptul sa ia locul lui Adam si sa vina inaintea Lui Dumnezeu.

Dar laudat fie Domnul, Isus, ultimul Adam, a venit si varsand sangele Sau, a curatit lucrurile in cer (Evrei9:22-24). Sangele Sau a curatat si a rascumparat locul necurat pe unde satan a umblat si a stat inaintea Lui Dumnezeu. Asa ca nu a mai ramas nici un loc in cer pentru satan, el nu mai poate veni inaintea Lui Dumnezeu pentru a te acuza.

Atunci, cine este in prezenta Lui Dumnezeu azi? Isus! El este acolo pentru noi (Evrei9:24). Si daca El este pentru noi Rom 8:34 Cine-i va osîndi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu, şi mijloceşte pentru noi!

Asa ca ceea ce s-a intamplat cu Iov, nu se mai poate intampla cu tine. Iov si-a dorit un mediator dar nu a avut (Iov9:33). Visul lui este realitatea noastra. Azi noi Il avem pe Isus ca Mediator mijlocind pentru noi (1Timotei2:5).

Din moment ce diavolul nu mai poate veni inaintea Lui Dumnezeu, el vine la tine pe pamant si te persecuta in constiinta ta. Cea mai puternica unealta a sa este inselatoria fiindca el nu are o putere reala. El trebuie sa te insele facandu-te sa gandesti ca Dumnezeu este impotriva ta. El vrea sa te faca sa crezi ca nu mai poti veni inaintea Lui Dumnezeu fiindca L-ai dezamagit sau ca esti bolnav sau sarac din cauza pacatelor tale.

Prietene, nu te lasa mintit. Daca Dumnezeu este Cel care te socoteste neprihanit, nimeni nu poate sa aduca acuzatii impotriva ta. Satan nu poate veni inaintea Lui Dumnezeu sa te acuze. Tu, in schimb, ai acces liber la tronul de har al Lui Dumnezeu ca sa gasesti har si indurare care sa te ajute la vreme de nevoie (Evrei4:16). Sangele sfant al Lui Isus ti-a dat pozitia perfecta in prezenta Lui Dumnezeu.

Niciun comentariu: