joi, 23 iulie 2009

Dumnezeu te vrea liber de ingrijorari

Meditatii zilnice 22.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Mat 6:25 Deaceea vã spun: Nu vã îngrijoraþi de viaþa voastrã, gîndindu-vã ce veþi mînca, sau ce veþi bea; nici de trupul vostru, gîndindu-vã cu ce vã veþi îmbrãca. Oare nu este viaþa mai mult decît hrana, ºi trupul mai mult decît îmbrãcãmintea?

Este inima ta plina de ingrijorari privind sanatatea, finantele sau familia? Chiar si atunci cand totul este bine, tot te ingrijorezi fiindca ai auzit pe unii spunand „Ar trebui sa te ingrijorezi atunci cand totul este calm fiindca ceva nu este bine atunci cand diavolul te lasa in pace”. Asa ca te ingrijorezi chiar si atunci cand nu ai nici un motiv de ingrijorare.

Dar Isus nu vrea ca tu sa te ingrijorezi despre ce vei manca sau ce vei bea sau despre trupul tau si cu ce te vei imbraca. El iti spune sa nu te ingrijorezi pentru nevoile tale zilnice fiindca Dumnezeu care este Tatal tau ceresc, stie ca tu ai nevoie de toate aceste lucruri si vrea ca sa ti le dea pe deasupra (Matei 6:32-33).

Dumnezeu este Acelasi Dumnezeu care a avut grija de copiii lui Israel in pustie, hranindu-i cu mana in fiecare zi timp de 40 de ani(Exodul16). Sub grija Sa, poporul Sau nu a dus lipsa de nimic iar atunci cand au vrut carne ca hrana, Dumnezeu, pur si simplu a facut sa cada prepelite din cer(Numeri11:31-32). Copiii lui Israel au trebuit doar sa le culeaga. Daca ar fi trebuit sa mearga ei insisi sa caute carne, se putea ca sa nu gaseasca de loc in pustiu.

Problema cu noi este ca noi simtim ca trebuie sa facem ceva ca sa ne ajutam. Unii dintre noi ar putea gandi ca este usor pentru Isus sa spuna „Nu te ingrijora, nu te gandi la viata ta” fiindca El nu stie problemele cu care noi ne confruntam.

Dar adevarul este ca Isus stie preoblemele cu care ne confruntam. De fapt El S-a confruntat cu ceea ce noi am numi „problema finala” – moartea. Moartea este probleme finala fiindca pune un sfarsit tuturor problemelor noastre. Isus S-a confruntat cu moartea la cruce, a biruit-o si a inviat din morti. Si fiindca a biruit problema finala, putem indazni sa credem cand ne spune „Nu va ingrijorati!”

Niciun comentariu: