miercuri, 22 iulie 2009

Isus a platit pe deplin datoria pe care tu nu ai putut-o plati

Meditatii zilnice 21.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Evrei 10:22
Sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata.

As vrea sa iti imaginezi urmatorul scenariu: ai imprumutat o suma imensa de bani de la un prieten si ai promis sa i-o returnezi in 6 luni. Cand au trecut aceste luni, te simti foarte prost pentru ca nu poti sa iti platesti datoria. Trece si un an si tu tot nu poti plati. Te simti foarte vinovat. Incerci sa ocolesti persoana respectiva pentru ca ti-e jena sa dai ochii cu el.

Haide sa presupunem ca prietenul tau cel mai bun aude de situatia in care esti. De la sine putere, el merge la cel care ti-a imprumutat banii si spune: 'Am inteles ca prietenul meu iti datoreaza niste bani.'

'Da, 5.000 de dolari.'

'Uite aici 10.000 de dolari. Platesc eu in locul lui.'

Creditorul protesteaza 'Nu, nu, nu! El imi datora doar 5.000 dolari.'

Pritenul tau spune 'Stiu ca iti datora atat. Dar ia 10.000 ca sa nu mai poti spune niciodata ca iti datoreaza ceva.'

Acuma, datoria ta a fost platita. Dar daca tu nu crezi ca a fost platita, datoria va ramane pe constiinta ta. Iti va fi inca frica sa il vezi pe creditorul tau. Si incerci sa il ocolesti tot timpul pentru ca de fiecare data cand il vezi, iti aduce aminte de datorie.

In acelasi fel, Isus a fost plata datoriei noastre cand S-a oferit pe Sine ca jertfa pentru pacate datorita calitatii si valorii Omului insusi. El a platit pe deplin datoria cand a devenit jertfa pe cruce.

Acuma, daca nu crezi ca plata a fost facuta, vei suferi pentru ca necredinta ta te va fura de siguranta, pace si bucurie. Inca mai ai datorie in constiinta ta. Chiar daca Domnul nu pune pacatul asupra ta (Rom 4:8), pacatul este inca in cosntiinta ta.

Si atata timp cat pacatul este in constiinta ta, nu indraznesti sa vii aproape de Dumnezeu. Dar adevarul este ca pacatele tale au fost platite! Si Isus este plata! Astazi, dragul meu, apropie-te de Dumnezeu fara pacat pe constiinta!

Niciun comentariu: