vineri, 17 iulie 2009

Cine ziceti ca este Isus?

Meditatii zilnice 17.07.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Mar 8:29 „Dar voi”, i-a întrebat El, „cine ziceţi că sînt Eu?” „Tu eşti Hristosul!” I-a răspuns Petru.

Stiai ca felul in care Il vezi pe Isus determina ce primesti de la El? Daca-L vezi pe Isus ca vindecator al tau, vei primi vindecare. Daca-L vezi ca si refugiu si cetate de scapare, vei primi protectie.

Oamenii din Nazaret, orasul natal al Lui Isus, L-au vazut pe Isus in natural. Ei au spus despre El „(Mat 13:55-56) Oare nu este El fiul tîmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sînt ei fraţii Lui? Şi surorile Lui nu sînt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?” Ei L-au vazut pe Isus in natural, nu L-au vazut ca Dumnezeu intrupat si ca rezultat El nu a putut face prea multe miracole printre ei(Matei13:58).

Multi oameni, inclusiv unii filozofi, L-au vazut pe Isus din Nazaret ca om bun care a trait o viata exemplara. Ei au simtit ca daca toti am fi putut trai o viata ca a Lui, lumea ar fi fost un loc mai bun. Ei nu L-au vazut pe Isus ca Paine a Lui Dumnezeu care a venit din cer ca sa dea lumii viata (Ioan6:33). Ei nu L-au vazut ca pe Unul care a venit sa le dea apa vie ca sa nu le mai fie niciodata sete (Ioan4:14). Ei nu L-au vazut ca Miel al Lui Dumnezeu care a ridicat pacatul lumii (Ioan1:29). Ei nu au primit de la El ceea ce aveau nevoie fiindca nu L-au evaluat corect.

Dar Isus nu a venit doar pentru a da un bun exemplu. El a venit pentru a fi Rascumparatorul tau (Galateni3:13). El a venit pentru a fi neprihanirea ta (1Corinteni1:30). El a venit pentru a fi Pastorul tau ca tu sa nu duci lipsa de nimic (Psalmul23:1).

Isus i-a intrebat odata pe ucenici „cine ziceti ca sunt Eu?” Raspunsul tau la aceasta intrebare depinde de felul in care Il vezi pe Isus si felul in care Il vezi este felul in care vei primi de la El. Asa ca, sa-L vezi ca Dumnezeu al tau, sa-l vezi asa cum spune ca este in Cuvantul Sau si El va face lucrari mari in viata ta!

Niciun comentariu: