vineri, 24 iulie 2009

Stand pe teritoriu neblestemat

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Gen 8:4 În luna a şaptea, în ziua a şaptesprezecea a lunii, corabia s'a oprit pe munţii Ararat.

Pentru 40 de zile si nopti a plouat atat de tare incat intregul pamant a fost inecat de ape, cu exceptia lui Noe si a celor care erau cu el in arca. La capatul a 150 de zile, arca s-a oprit pe muntele Ararat in a 17-a zi a lunii a saptea.

In ebraica, cuvantul ararat inseamna „blestemul s-a inversat”. Apele judecatii s-au retras facand arca sa se aseze pe muntele Ararat, un pamant nou in care blestemul e inversat. Si s-a intamplat in ziua a 17-a a lunii a saptea, la Sarbatoarea primelor roade, data exacta a invierii Lui Isus din morti, 4000 de ani mai tarziu.

Cand Cristos a inviat din morti, si noi am fost inviati impreuna cu El (Coloseni2:12). Noi, cei care suntem in Cristos, adevarata noastra arca, ne aflam pe pamant renaascut unde blestemul a fost inversat (Galateni3:13). Azi, stam pe un teren fara blesteme, unde boala si slabiciunea, saracia si lipsa, dificultatile si esecurile nu pot opera.

Un membru al bisericii ne-a pvestit cum Dumnezeu l-a eliberat de o spondiloza cervicala, o boala care face ca zona cervicala a coloanei vertebrale sa se deterioreze. O radiografie facuta cu 4-5 ani in urma arata ca acea zona a coloanei se deteriora in ritm rapid. Avea dureri si trebuia sa ia medicamente pentru a tine situatia sub control. De cate ori avea o recadere, devenea depresiv.

In timpul ultimei recaderi, a mers la doctor si i-a fost facuta o alta radiografie si prescrise medicamente. A luat medicamentele crezand in Dumnezeu pentru vindecare. Dimineata urmatoare durerea din gat nu mai exista si putea sa-si intoarca capul.

Cand si-a ridicat rezultatul radiografiei, o saptamana mai tarziu, medicul i-a spus ca vertebrele lui aratau mai bine chiar decat ale doctorului. Doctorul a fost foarte surprins fiindca pacientii cu astfel de probleme, de obicei nu se fac mai bine. Dumnezeu a inversat blestemul spondilozei cervicale, pentru el.

Ca si credincios, te afli pe un teren fara blesteme. Stai in zona binecuvantata unde este foarte usor pentru ploaia de binecuvantari sa curga peste tine si chiar sa se reverse.

Niciun comentariu: