vineri, 9 octombrie 2009

Declara-te curat

Meditatii zilnice 09.09.10
New Creation Church – Singapore



Matei 8:3 Si intainzand mana, Isus s-a atins de el zicand: Vreau, fii curatat! Si indata a fost curatat de lepra sa.

Majoritatea dintre noi cunoastem vindecarea leprosului in Matei 8. Este foarte frumos cum Dumnezeu doreste sa atinga pe cel bolnav, indiferent cat e de necurat. De cate ori ne indoim de faptul ca Dumnezeu vrea sau nu sa ne vindece, ar trebui sa ascultam cuvintele lui Isus care este la fel ieri azi si in veci: 'Vreau, fii curatat.'

De vreme ce biblia este clara cu privire la dorinta lui Dumnezeu de a vindeca, de ce inca mai avem probleme cu sanatatea? De ce inca mai experimentam atacuri si simptome in trupurile noastre care par a spune ca nu suntem vindecati?

Eu cred ca raspunsul este gasit in ceea ce i-a spus Isus leprosului. I-a spus sa se arate preotului (Matei 8:4). Aceasta a fost atunci legea pentru leprosii care au fost vindecati. (Levitic 14:2-3). Si el auzea preotul pronuntand cuvantul 'curat'. (Levitic 14:7)

Ca si credinciosi, cand il primim pe Isus, sangele Lui ne curateste de pacat si de boala. (Isaia 53:4-5). Dar continuam sa auzim oameni in jurul nostru care pronunta pacat, boala, saracie si moarte asupra noastra. Continuam sa auzim oameni care ne spun ca suntem necurati, ca nu meritam, ca suntem saraci, slabi si ca e normal sa imbatranim, sa ne imbolnavim si sa murim.

Dumnezeu asteapta ca un preot sa se ridice si sa-si pronunte oamenii curati!

'Dar Pastore, unde pot gasi un asemenea preot?'

Cine sunt preotii in ziua de astazi? Tu si cu mine! De fapt, noi avem mai multa autoritate sa declaram lucruri bune decat preotii din Levitic. Ei au fost doar preoti. Noi suntem imparati si preoti prin sangele lui Isus (Apocalipsa 1:5-6). Cand un imparat vorbeste, cuvintele lui au putere (Eclesiastru 8:4). Si cand un preot vorbeste, orice controversa si orice atac se rezolva. (Deuterono 21:5)

Dragul meu, Dumnezeu te-a curatat, deci declara-te curat! Chiar acum, pune-ti mana pe inima si declara lucruri bune asupra ta. Spune 'Ma declar curat, neprihanit, vindecat, intregit si prosper prin sangele lui Isus!' prin cuvantul tau de imparat si rege, orice atac impotriva ta va fi rezolvat!

Niciun comentariu: