joi, 15 octombrie 2009

Isus iti face rugaciunile perfecte

Meditatii zilnice 15.09.10
New Creation Church – Singapore



Heb 7:25 De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentruca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei.

Biblia ne spune ca Isus traieste pururea ca sa mijloceasca pentru noi. Odata credeam ca Isus sta asezat la dreapta Tatalui azi si se roaga tot timpul, asteptand si sperand ca Tatal sa faca ceva.

Dar nu acesta este adevarul. Priveste la ce s-a rugat Isus cand statea in fata mormantului lui Lazar. El a spus „„Tată, Îţi mulţămesc că M'ai ascultat” (Ioan11:41). El s-a rugat cu aceste cuvinte inainte ca Lazar sa iasa viu din mormantul sau. Isus stia ca rugaciunile Sale se vor implini fiindca totdeauna sunt ascultate de Tatal. (Ioan11:42)

Atunci ce inseamna „Isus traieste pururea ca sa mijloceasca pentru noi”? Fiindca Isus este Marele nostru Preot, (Evrei4:14)putem avea o idee despre ce se intampla cand ne rugam, daca intelegem ce a facut marele preot cu pasarea oferita ca ardere de tot in Vechiul Legamant (Leviticul1:14-17).

Pasarile aduse marelui preot reprezinta rugaciunile noastre inaltate catre Isus Domnul, fiindca ne rugam Tatalui in Numele Lui Isus. Asa cum preotul indeparteaza penele de pe pasari, dupa ce le ucide, Isus indeparteaza tot ce este superficial sau necurat, din rugaciunile noastre care de obicei sunt presarate cu dorintele noastre egocentrice si firesti.

Apoi, asa cum marele preot ofera pasarea ca o jertfa de ardere de tot, placut mirositoare Domnului, Isus Marele nostru Preot, adauga perfectiunea, frumusetea, excelenta si parfumul Sau atat de placute Domnului, rugaciunilor noastre. Si astfel prezinta rugaciunile noastre Tatalui, ca rugaciuni perfecte.

Prietene, astfel traieste Isus ca sa faca mijlocire pentru noi si El face toate acestea fiindca ne iubeste. Atunci cand stii ca El prezinta Tatalui o rugaciune perfecta din partea ta, nu mai trebuie sa fugi la un conducator de biserica ce sa se roage „mai bine” pentru tine.

Poti sa profiti de mijlocirea Lui pentru tine si sa spui „Doamne Isuse, nu stiu ce altceva sa mai spun, te rog, roaga-te tu pentru mine” si cand Isus se roaga pentru tine, rugaciunile Lui primesc totdeauna raspuns fiindca Tatal asculta totdeauna pe Fiul sau cand El se roaga.

Niciun comentariu: