duminică, 11 octombrie 2009

Impreuna mostenitori cu Hristos

Meditatii zilnice 11.09.10
New Creation Church – Singapore



Gal 4:7 Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu.

Rom 8:16 Însusi Duhul adevereste împreuna cu duhul nostru ca sîntem copii ai lui Dumnezeu.
Rom 8:17 si, daca sîntem copii, sîntem si mootenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu, si împreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat împreuna cu El, ca sa fim si proslaviti împreuna cu El.

Din moment ce esti nascut din nou, nu mai esti sclav ci fiu sau fiica a Celui Mai Inalt Dumnezeu iar El nu te numeste doar fiul sau fiica Sa ci te numeste si mostenitor prin Cristos. Romani 8:17 spune „impreuna mostenitori cu Cristos”.

Ca si mostenitor impreuna cu Cristos, mostenesti tot ceea ce este El. Cat de pretios este El in ochii Tatalui, atat de pretios esti si tu pentru Tatal. Modul in care Tatal Il iubeste pe Isus, este modul in care te iubeste pe tine.

Vrei sa stii cat esti de acceptat de Dumnezeu azi? Priveste la Isus. Atat de acceptat esti! Cristos este masura acceptarii tale. Cat esti de favorizat de Dumnezeu? Priveste la Cristos care este asezat la dreapta Tatalui. Te bucuri de aceeasi favoare azi fiindca de orice se bucura El, te bucuri si tu.

Ca un mostenitor impreuna cu Cristos tu mostenesti tot ceea ce El a obtinut de la Tatal. Cat de mult are Isus, este cat ai si tu. Cat de prosper este Cel care a facut toate lucrurile si a pus aurul, argintul si diamantele in pamant? La fel esti si tu in aceasta lume. (1Ioan4:17)

Citeam Biblia pentru a afla cum sa fiu un crestin bogat, de succes si victorios. Dar acum, o citesc pentru a afla mai mult despre Isus fiindca stiu ca atunci cand Il gasesc pe El, gasesc fiecare din binecuvantarile mele in El. (Efeseni1:3, 2Petru1:3)

Prietene, tot ceea ce Isus este azi in ceruri, tu esti aici in lume. Tot ceea ce Ii apartine, iti apartine. De aceea este in interesul tau sa Il cunosti mai bine, sa-L vezi in toata frumusetea si gloria Sa. Si fiindca Isus este atat de glorios si bogat, iti va trebui o viata sa descoperi ceea ce El este pentru tine si are pentru tine.

Prietene, esti mostenitor impreuna cu Cristos al Celui Mai Mare Dumnezeu asa ca afla toate binecuvantarile pe care bogata ta mostenire le include si incepe sa te bucuri de ele azi!

Niciun comentariu: