vineri, 30 octombrie 2009

Tandretea lui Dumnezeu fata de tine

Meditatii zilnice 30.10.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Efeseni 2:7
…ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus.

Ai ajuns vreodata sa fii nervos pe Dumnezeu cand ai trecut printr-o incercare?

Aceasta s-a intamplat ucenicilor lui Isus cand i-a lovit o furtuna. In frica lor de a nu se ineca, ei au strigat la Isus, care dormea in barca 'Invatatorule, nu-ti pasa ca pierim?' (Marcu 4:38)

Pentru ca l-au acuzat ca nu ii pasa, te-ai gandi ca Isus i-a mustrat. Dar vantul a fost cel mustrat dupa care a urmat o liniste mare. (Marcu 4:39). Datorita tandretii Sale fata de ai Sai, Isus nu a pierdut timp simtindu-se ofensat ci in schimb nemaipierzand timp, a rezolvat problema care a cauzat ucenicilor Sai frica si neliniste.

Acelasi lucru s-a intamplat si celor doua surori, Marta si Maria, care nu au ezitat in a-L anunta pe Isus de ce au simtit cand a aparut intr-un final la cateva zile dupa moartea fratelui lor Lazar. Amandoua surorile i-au spus acelasi lucru lui Isus 'Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu nu ar fi murit.' (Ioan 11:21,32). Ele I-au vazut minunile de indurare si dragoste. Acuma, in necazul lor, ele se concentrau pe cum ar fi putut Isus sa previna moartea fratelui lor, dar nu a facut-o. Ele nu ii cunosteau inima – cat de tandra a fost fata de familia lor si cum ajutorul Lui nu le-ar falimenta niciodata, ci ar merge pana la capat, inviindu-l pe fratele lor din morti. (Ioan 11:41-44)

Dragule, Tatal tau ceresc te vede incercand sa stai la suprafata cand esti in mijlocul unei furtuni. Te vede incercand sa aprovizionezi pentru tine si pentru familia ta, si gandindu-te 'Daca nu am eu grija de lucrurile astea, nimeni nu o va face pentru mine.' Si El vrea sa stii cat de tandra e inima Sa fata de tine, cum uita toate lucrurile urate care le-ai spus despre sau catre El. El vrea sa stii cat de mult vrea sa te ajute si sa te binecuvanteze, sa iti ' arate nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus'.

Niciun comentariu: