joi, 29 octombrie 2009

El este si Dumnezeul vailor tale

Meditatii zilnice 29.09.10
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1 Regi 20:23 Slujitorii imparatului Siriei i-au zis: „Dumnezeul lor este un dumnezeu al muntilor; de aceea au fost mai tari decat noi. Dar ia sa ne luptam cu ei in campie, si se va vedea daca nu vom fi mai tari decat ei.

In 1 Regi 20 vedem ca sirienii au fost infranti de israeliti. Apoi, cativa dintre slujitorii imparatului i-a dat acestuia motivul pentru care au crezut ei ca sunt infranti. Ei au spus ca s-au luptat pe munti si au pierdut pentru ca Dumnezeul lui Israel este Dumnezeul muntilor. Deci daca s-ar lupta cu israelitii pe campie sau in vai, ar castiga.

Ce sfat stupid! Ei credeau ca Dumnezeul lui Israel isi ajuta poporul doar sus pe dealuri si pe munti dar nu si in vai.

Muntii se refera la vremuri bune, iar vaile la vremuri grele. Unii au ideea ca Dumnezeu este un Dumnezeu al vremurilor bune, dar ca El nu este cu noi cand trecem prin vremuri grele. Ei cred ca El ne lasa fara ajutor cand trecem prin vai, mai ales cand necazurile sunt facute de insasi mana noastra.

Prietene, vreau sa stii ca Dumnezeul nostru este Dumnezeul muntilor dar si al vailor.

El si-a lasat coroana de glorie deoparte, maiestatea Sa roiala, si a venit jos pentru noi, intrand intr-un trup uman ca un bebelus. A venit jos acolo unde eram noi pentru singurul motiv de a muri pe cruce pentru pacatele noastre, ca sa ne poata duce la ceea ce Tatal are pentru noi la dreapta Sa. El s-a coborat sa ne dea noua coroana de glorie si onoare, sa ne imbrace cu haina neprihanirii si sa ne faca mireasa Sa, impartasind totul cu noi. Acesta este harul lui Dumnezeu. El a venit jos in valea noastra.

Deci prin orice ai trece chiar acum, sa stii ca Dumnezeu este chiar acolo in vale cu tine. El te tine in bratele Sale si te poarta prin vale. Victoria este deja a ta. Asa cum au fost si israelitii victoriosi in vale (1 Regi 20:28-29) la fel vei fi si tu pentru ca Dumnezeul vailor este chiar acolo cu tine

Niciun comentariu: