marți, 6 octombrie 2009

Dumnezeu este in spatele cresterii

Meditatii zilnice 06.10.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1 Corinteni 3:7 Asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic ci Dumnezeu care face sa creasca

Cateodata credem ca succesul sau cresterea de care ne bucura sunt rezultatul eforturilor noastre sau muncii din greu. Dar adevarul este ca Dumnezeu este in spatele cresterii noastre.

Primim o revelatie proaspata a acestui adevar cand citim povestea lui Rut, o vaduva tanara, care a lucrat ca si culegatoare de spice pe un camp de dimineata pana seara. Acuma, am putea atribui ceea ce a cules ea la sfarsitul zilei – care era deajuns pentru 10 zile – muncii ei. Pentru ca de fapt, ea a muncit pe acel camp.

Dar cand citim despre cum Boaz, proprietarul campului, a spus in secret culegatorilor 'si chiar voi sa ii scoateti dinadins cateva spice din snopi si lasati-o ca ea sa le culeaga…' (Rut 2:16), stim ca datorita interventiei lui Boaz, a ajuns Rut sa aibe asa de mult in asa timp scurt.

Eu cred ca Isus, Boaz-ul nostru ceresc, face acelasi lucru pentru noi. El face ca lumea sa ne favorizeze si sa ne binecuvinteze pentru ca El ne iubeste. Apoi, ne lasa sa 'culegem' binecuvantarile. Deseori, se intampla sa uitam ca Domnul este cel care ne binecuvinteaza cu crestere.

Aceasta s-a intamplat unei membre a bisericii care are o afacere cu flori. Dumnezeu a facut ca cineva care avea nevoie de multe flori sa faca comanda in magazinul ei.

Aceasta sora ne-a impartasit cum afacerea ei nu facuse multi bani desi ea a lucrat foarte mult de-a lungul anilor. Dar cand a devenit crestina, dupa ce a venit la biserica noastra a inceput sa marturiseasca favoarea lui Dumnezeu in fiecare zi. In doar cateva saptamani, o comanda mare, in valoare de $ 14.000 a venit doar de la un singur client! Numai Dumnezeu putea sa ii dea o asemenea crestere supranaturala.

Dragul meu, nu munca ta este in spatele cresterii. Biblia ne spune ca 'Dumnezeu este cel ce da cresterea.' Dumnezeu este acela care este in spatele cresterii si se bucura sa te binecuvinteze pentru ca TE IUBESTE!

Niciun comentariu: