vineri, 2 octombrie 2009

Pacea Lui El ti-a lasat-o tie

Meditatii zilnice 02.10.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Joh 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v'o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.

In Israel, evreii se saluta cu shalom. Spre deosebire de cuvantul englez/roman pace, shalom nu inseamna numai pacea mintii, ci de asemenea si deplinatatea intregii fiinte – duh, suflet si trup. Inseamna a avea un simtamant de totala bunastare si sanatate. Cu alte cuvinte, shalom cuprinde prosperitatea, sanatatea si integritatea ta.

Atunci cand Isus a vorbit ucenicilor Sai, El nu a folosit cuvantul pace ci cuvantul evreiesc shalom, spunand „Vă las pacea, vă dau pacea Mea.”. Interesant este ca in acest context, cuvantul „va las” are sensul de a lasa prin testament, in felul in care un om bogat lasa averea sa unui beneficiar.

Ucenicii trebuie sa fi fost entuziasmati cand au auzit ca Isus le lasa mostenire shalom-ul Sau. Trebuie sa fi stiut ca a primi shalom-ul Lui, insemna sa aiba sanatatea Sa, fiindca ei nu L-au vazut niciodata bolnav. A primi shalom-ul Lui inseamna de asemenea sa nu duci lipsa de nimic fiindca Isus nu a fost niciodata falit. Oricand avea nevoie de bani, banii erau acolo. Odata, banii pentru a plati taxa la templu, au venit in gura unui peste (Matei17:24-27).

Ucenicii au inteles de asemenea ca a avea shalom-ul Lui, inseamna a avea abundenta Sa fiindca ei L-au vazut implinind nevoile a mii de oameni si inca mai ramanand si ramasite. L-au vazut hranind 5000 de oameni si ramanand 12 cosuri de resturi.

Isus a vrut ca ucenicii Sai sa stie ca pacea Lui este diferita de pacea pe care o da lumea. Pacea Sa ar schimba orice incercare care i-ar ajunge. Chiar si furtuna s-a supus pacii sale. Printul Pacii doar a soptit „Pace, stai linistita!” (vres. Engl) iar vantul si marea s-au supus. Pacea Sa a schimbat furtuna intr-un calm perfect.

Prietene, acesta este felul de pace pe care Isus ti l-a lasat tie mostenire. De aceea sa crezi ca shalom-ul ce ti l-a lasat va schimba orice situatie dificila, aducandu-te din boala, lipsa sau anxietate la sanatate, bunastare si plenitudine.

Niciun comentariu: