joi, 1 octombrie 2009

El este ABBA al tău, adică TATĂ

Meditatii zilnice 01.10.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Galateni 4:6 Şi pentru că Sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava” adică: „Tată!”

Ţi-ai dat vre-odată seama că DumnEzeu nu a fost niciodată cunoscut drept TATĂ, până când nu a venit Isus pe pământ ca să ni-L descopere în acest fel?

În rugăciuneA Sa către Tatăl, Isus a spus: (Ioan 17:26) „ Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.” La ce Nume se referea Isus? Era Numele „Tată”. Dacă Isus a avut vre-un lucru mai aproape de inima Sa, acel lucru a fost : să ni-L facă cunoscut pe Dumnezeu ca şi Tată.

În Biblie Isus a spus: (Matei 6:31) „Nu vă îngrijoraţi, deci, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Altă dată a spus: (Matei 7:11) „Deci, dacă voi, care Sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!”

Isus vrea ca tu să ai totdeauna o imagine în minte – că Dumnezeu este ABBA adică TATĂ. De ce? Pentru că El vrea ca tu să ştii că nu este nimic mai important sau prea puţin semnificativ pentru Dumnezeu atunci când este vorba de Fiul Său.

Imaginează-ţi un tată jucându-se împreună cu fiul său de cinci ani, care la un moment dat observă o aşchie înfiptă în degetul copilului. Tatăl îngrijorat întreabă: „când ai păţit asta?” „acum câteva zile” „de ce nu i-ai spus nimic lui tati?” „mama a spus că tati e ocupat şi să nu-l deranjez cu asta”

Dacă ai fi tatăl acelui copil, nu ţi s-ar rupe inima auzind copilul tău spunându-ţi acest lucru? O aşchie poate că e un lucru mic, dar nimic nu e prea mic atunci când este vorba despre copilul tău, căci, dacă îl afectează pe copilul tău, te afectează pe tine. Acum, tu eşti copilul Lui Dumnezeu, aşa că nu gândi că problema ta e prea mică pentru Dumnezeu. Dacă este importantă pentru tine, este importantă şi pentru El. Întotdeauna să-ţi aminteşti că El este ABBA al tău, adică TATĂ!!!

Niciun comentariu: