miercuri, 21 octombrie 2009

Promisiunea Tatalui

Meditatii zilnice 20.09.10
New Creation Church – Singapore



Act 1:8 Ci voi veţi primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi pînă la marginile pămîntului.”

Inainte ca Isus sa se intoarca la ceruri, El le-a spus ucenicilor sa astepte promisiunea Tatalui(Fapte1:4). Sunt mii de promisiuni in Biblie, asa ca la care se referea?

Biserica primara stia la care dintre ele se referea fiindca Isus le-a spus ucenicilor „(Act 1:4-5) ...să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, „pe care,” le-a zis El, „aţi auzit-o dela Mine. Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfînt.” Isus se referea la botezul cu Duhul Sfant insotit de vorbirea in limbi. (Fapte2:1-4)

Isus vrea ca tu sa stii valoarea promisiunii Tatalui fiindca El a spus „veti primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, şi-Mi veţi fi martori”. El nu a spus „veti marturisi” ci a spus „Imi veti fi martori”. Cu alte cuvinte, insasi persoana ta va fi martor al Lui.

Si aceasta pentru ca puterea pe care o primesti atunci cand esti botezat cu Duhul Sfant este aceeasi putere cu care a fost uns Petru astfel incat bolnavii intinsi pe marginea drumului erau vindecati de umbra sa care-i atingea. (Fapte5:15). Chiar si batista sau sortul lui Pavel erau atat de saturate de ungerea Duhului Sfant, incat atunci cand erau atinse de cei bolnavi sau posedati, aceastia erau vindecati (Fapte19:12).

Aceeasi putere a facut ca un membru al bisericii noastre botezat cu Duhul Sfant, care se ruga in limbi, sa experimenteze puterea de vindecare a Lui Dumnezeu, cand si-a pus mainile peste mama sa care se afla intr-un stadiu avansat de cancer. Nu se asteptau ca ea sa treaca de craciunul 2003 si iata, ea se afla inca in viata azi. Pentru prietenii ei si rudele necredincioase, ea este un martor viu al dragostei si puterii Lui Dumnezeu.

Prietene, atunci cand esti botezat cu Duhul Sfant, vei fi un martor pentru altii ca nici o incercare, boala sau slabiciune nu poate sta impotriva puterii Duhului din tine!

Niciun comentariu: