miercuri, 6 august 2008

Ce este mai usor sa spui?

Col 2:13 Pe voi, cari erati morti în greselile voastre si în firea voastrã pãmînteascã netãiatã împrejur, Dumnezeu v'a adus la viatã împreunã cu El, dupã ce ne-a iertat toate greselile.

Lasa-ma sa-ti pun o intrebare pe care Isus a pus-o fariseilor acum doua mii de ani: (Luk 5:23) Ce este mai lesne: a zice: „Pãcatele îti sînt iertate”, sau a zice: „Scoalã-te, si umblã?”

In contextul acela, cand Isus vindeca paraliticul, a spune „pacatele iti sunt iertate” era mai usor. De ce? Fiindca nu ai nevoie de o manifestare exterioara pentru a dovedi ca pacatele ii sunt iertate. Dar cand ii spui „ridica-ti patul si umbla!” el trebuie sa se ridice si sa umble, sau tu vei fi dat de rusine. De aceea, a spune „pacatele iti sunt iertate” era mult mai usor decat „ridica-ti patul si umbla”.

Adevarul este ca ceea ce pare mai dificil pentru om in natural, nu este la fel si pentru Dumnezeu. Pentru Dumnezeu, cu siguranta este mai usor sa vindece fizic decat sa ierte pacatele. A ierta pacatele este mult mai greu si este un miracol mult mai mare fiindca a trebuit ca Dumnezeu sa-Si dea Fiul preaiubit, pentru a lua toate pacatele noastre si a-Si varsa sangele la cruce.

Totusi, atunci cand ne confruntam cu cu boala cuiva drag, lovit de cancer sau cu un munte de datorii dupa o perioada indelungata in care nu am avut un servici, ni se pare mai dificil sa credem si sa spunem ca Dumnezeu ne-a dat deja calea de iesire din situatie, de care aveam nevoie, decat sa credem si sa spunem ca pacatele noastre sunt iertate. A spune ca pacatele noastre sunt iertate pare mai usor decat a spune ca Dumnezeu ne-a dat deja miraculoasa vindecare, supranaturala rezolvare financiara si favorul divin la urmatorul interviu pentru un servici.

Dar, din moment ce Dumnezeu a facut deja miracolul cel mai mare si mai greu, in a ne ierta toate faradelegile noastre, nu este nimic altceva ce nu ar face pentru tine! De fapt, daca gandesti ca ar putea fi ceva ce Dumnezeu tine si nu vrea sa-ti dea, insinuezi ca acel ceva este mai mare decat iertarea pacatelor pentru care Isus a murit, ca tu sa o ai. Dar nimic nu poate fi mai mare decat jertfa perfecta a Lui Isus.

Asa ca asculta pe Domnul care iti spune azi „Pacatele ti-au fost iertate! Ai totala acceptare in fata Lui Dumnezeu. Ridica-te si fii vindecat! Ridica-te si umbla in sanatate divina, intelepciune, favoare, protectie si implinire!”

Un comentariu:

elena spunea...

buna intrebare: ce e mai bine, sa iti fie pacatele iertate si sa mergi in rai sau sa te vindeci de cancer si sa mergi in iad cu pacate cu tot?!
n-am mai postat nimic la tine de mult timp, dar asta nu inseamna ca nu am mai citit.... dar acum iti "intorc presul" sa vezi ca mai sunt pe aici... pupici