joi, 7 august 2008

Nu fii constient de praf/tarana

Luk 13:11si acolo era o femeie stãpînitã de optsprezece ani de un duh de neputintã; era gîrbovã, si nu putea nicidecum sã-si îndrepte spatele.

Imagineaza-ti cum e sa fii garbov de 18 ani. Tot ceea ce vezi este praful de pe jos. Asta era starea femeii din Luca13. Praful era tot ceea ce ochii ei vedeau tot timpul, oriunde mergea, pana a devenit constienta de praf. Multumiri fie aduse Lui Dumnezeu, in final, ea a vazut frumusetea picioarelor Lui Isus care i-a adus vesti bune si a indreptat-o.

Acum, praful este hrana diavolului. Biblia ne spune ca Dumnezeu a blestemat diavolul sa manance praf (tarana) tot restul zilelor sale (Geneza3:14). Praful/tarana reprezinta moartea (Geneza13:19). Diavolul vrea ca tu sa fii la fel ca si el, sa cazi pe burta, sa te tarasti si sa mananci praf. A te hrani cu praf/tarana, inseamna a te hrani cu neajunsurile si cu lipsurile tale pana cand vei simti in mod constant ca sunt atat de multe in viata ta incat e nevoie de curatenie. Poate ca inca nu esti indoit de spate, dar, ca si femeia, ai devenit constient de praf si viata de zi cu zi este o lupta.

Avand o constiinta a prafului, acest lucru afecteaza si felul in care ii vezi pe ceilalti. Te uiti la greselile celorlalti tot timpul, le scoti in evidenta neajunsurile si le reamintesti vechile esecuri. Atunci cand esti constient de praf, relatiile tale sunt jefuite de pace si bucurie.

Si daca, asemeni femeii, continui sa privesti in tarana, dupa mai mult timp, starea ta interioara, de constient de tarana, se inradacineaza atat de mult incat tu devii hrana pentru diavol, fiindca el mananca tarana. Cuvantul Lui Dumnezeu il descrie ca fiind un leu care rage, cautand pe cine sa inghita (1Petru5:8).

Daca nu vrei sa fii devorat, ridica-ti ochii din tarana. In loc sa privesti la esecurile tale, priveste la Cristos, care te-a eliberat de orice infrangere. Priveste-te cum te vede Dumnezeu, neprihanit si sfant in Cristos (Coloseni3:12, 2Corinteni5:21) tu nu esti tarana, pentru ca nu esti firesc si nici nascut din firesc. Esti duhovnicesc si nascut din Duh. (Romani8:9)

Cu cat mai mult realizezi cine esti in Cristos, cu atat mai mult te vei indrepta si vei umbla in felul in care Dumnezeu te vede, o faptura noua, avand autoritatea, puterea si Duhul atotbiruitor al Lui Dumnezeu.

Un comentariu:

elena spunea...

Obligandu-ne sa privim in jos diavolul nu face decat sa speculeze natura noastra decazuta. Asa ne place noua noua si asa ne simtim bine: sa numaram firele de praf, plangandu-ne de mila! Intreaba orice pocait cu care te intalnesti ce mai face si vei vedea ce raspuns primesti. "Nu asa bine, soro, nu asa bine! Necazurile astea...." Cuvinte insotite de fete lugi si posomorate.... Unde-i bucuria mantuirii, fratilor? Unde-i viata din belsug? Da, stiu: Domnul stie!