sâmbătă, 23 august 2008

Doar viata, fara moarte

Proverbe 12:28
Pe cararea neprihanirii este viata si pe drumul insemnat de ea nu este moarte.

Dumnezeu nu vrea sa ne ingrijoram de ce se intampla in lume. Noi nu trebuie sa fim afectati de ce lucrurile care aduc frica in lume pentru ca noi suntem neprihanirea lui Dumnezeu in Cristos (2 Cor 5:21). Si Biblia spune ca 'Pe cararea neprihanirii este viata si pe drumul insemnat de ea nu este moarte.'

Patriarhii Vechiului Testament nu au suferit in timpul foametei care a lovit in timpul vietii lor. Avraam a ramas foarte bogat in vite, argint si aur. (Gen 12:10, 13:1-2). Isaac a strans rod insutit in tara unde a semanat. (Gen 26:1,12-14). Iosif cu intreaga familie a plecat din Egipt bogat. (Gen 47:11-13,27). Ei nu au fost scutiti de suferinta – ci au fost prosperati foarte mult.

Deci daca in Romania sau in lume apare o recesiune, noi nu trebuie sa suferim. Atata timp cat ne indreptam ochii spre Isus, neprihanirea noastra, vom prospera.

Acesta s-a aratat a fi adevarat pentru un membru al bisericii noatre a carui sef i-a spus sa astepte o micsorare de salar in timpul unor greutati economice. Dar in timp ce colegilor lui s-au micsorat salarul, el a primit o marire de 300$. Ca si neprihanirea lui Dumnezeu in Cristos, el a fost prosperat in timp de nevoie.

In mijlocul unor vesti infricosatoare ca de ex atacuri teroriste , sau calamitati naturale, Dumnezeu spune 'Pe cararea neprihanirii este viata si pe drumul insemnat de ea nu este moarte.' De fapt, El a protejat un oras intreg de pe coasta de sud a Indiei in timpul tsunamiului 2004.

Un pastor care locuia in acel oras s-a rugat in acea dimineata cand a fost indemnat de Duhul Sfant sa proclame sangele lui Isus peste intregul oras. Deci asta a si facut. Si cand tsunami a lovit, orasul lui a fost neatins in timp ce alte 5 orase, care erau mai in interior, pe insula, au fost complet devastate de inundatii.

Dumnezeu ne protejeaza cand lumea experimenteaza rau pentru ca noi suntem neprihanirea lui lui Dumnezeu in Cristos. Cuvantul Sau spune ca pe 'cararea neprihanirii este viata si pe drumul insemnat de ea nu este moarte.'

Niciun comentariu: