joi, 28 august 2008

Esti fiu si mostenitor al Lui Dumnezeu

Gal 4:6 Şi pentru că sînteţi fii, Dumnezeu ne-a trimes în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava”, adică: „Tată!”
Gal 4:7 Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu.

„Daca esti un crestin, de ce esti bolnav?”
„Daca Tatal tau ceresc este atat de minunat, de ce ai atatea probleme?”
„Dumnezeul tau nu te ajuta pe tine, copilul Lui?”

Imagineaza-ti astfel de intrbari care ti se pun. Daca tu esti tentat sa intrebi „Dumnezeule, sunt copilul tau, de ce mi se intampla toate aceste lucruri?”, sa stii ca Isus stie cum te simti fiindca acum 2000 de ani, diavolul a jucat si cu El aceeasi farsa – „daca esti Fiul Lui Dumnezeu...”(Matei4:3). Vezi tu, intentia lui era sa-L faca pe Isus sa se indoiasca de calitatea Sa de Fiu si diavolul vrea acelasi lucru cu tine azi.

Diavolul vrea sa distruga duhul de infiere din tine si din trupul tau ca si credincios. Stie ca odata ce crezi ca esti Copilul Lui Dumnezeu, ceva se intampla – incepi sa-ti traiesti viata „ca mostenitor al Lui Dumnezeu prin Cristos”.

Ca si fiu, esti mostenitor. Mostenesti toate binecuvantarile Lui Dumnezeu pentru care Isus a murit ca tu sa le ai, inclusiv mantuirea, vindecarea, bunastarea, implinirea, favoarea, partasia cu Dumnezeu si raspunsuri la rugaciuni. Si Isus a inviat din morti ca sa se asigure ca toate lucrurile pentru care El a murit ca tu sa le ai, le vei capata. El este azi viu ca sa impinga aceasta mostenire cumparata cu sange, in viata ta.

Esti un mostenitor al Lui Dumnezeu prin Cristos. Asta inseamna ca esti dimpreuna mostenitor cu Cristos, deci ceea ce El mosteneste, mostenesti si tu.

Ce inseamna bunastare cand esti un mostenitor al Lui Dumnezeu? Toate diamantele si aurul au venit de la El. Ce inseamna implinirea nevoilor cand esti mostenitor al Lui Dumnezeu? Dumnezeu poseda toate animalele din paduri si turmele de pe o mie de munti. Ce inseamna vindecare cand esti un mostenitor al Lui Dumnezeu? Dumnezeu este creatorul tau si insusi rasuflarea vietii tale.

Bucura-te de fiecare bucatica din mostenirea ta in Cristos, nu fiindca o meriti ci fiindca a fost platita cu sangele Lui Isus. Este dreptul tau cumparat cu sange.

Niciun comentariu: