sâmbătă, 2 august 2008

Priveste la adevarurile Lui Dumnezeu, nu la lucrurile naturale.

Num 21:9 Moise a fãcut un sarpe de aramã, si l-a pus într'o prãjinã; si oricine era muscat de un sarpe, si privea spre sarpele de aramã, trãia.

„Stiu ca Dumnezeu este Cel care ma VINDECA, dar de ce mai este boala si durere in trupul meu?”

Daca ai tot privit la boala si durerea ta in tot acest timp, opreste-te din a privi catre tine si uita-te la Isus. A luat El sau nu boala ta?

Cuvantul Lui Dumnezeu declara „Isa 53:4 Totusi, (surely) El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut cã este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.” Daca Isus deja a luat la cruce boala si durerea ta, atunci El nu poate sa le puna inapoi. Chiar daca iti vine greu sa crezi ca Isus a platit pretul pentru vindecarea ta, mai ales cand durerea este de nesuportat, adevarul e ca totusi, s-a platit pentru asta. Este o lucrare terminata.

Dumnezeu nu spune ca boala ta nu exista, si nici nu-ti cere sa pretinzi ca nu este acolo. Iti cere sa iti intorci privirea de la ea, oricat de dureroasa ar fi, si sa privesti la adevarul ca a fost deja judecata la cruce in trupul Lui Isus Cristos.

Odata, in pustie, copiii Lui Dumnezeu au fost muscati mortal de serpi de desert. Serpii erau reali iar muscatura era dureroasa si mortala. Asa ca Dumnezeu i-a spus Lui Moise sa ii faca pe oameni sa priveasca sarpele de arama pe care l-a pus pe un stalp – imaginea crucii (Ioan3:14). Bronzul simbolizeaza judecata. Cu alte cuvinte, sarpele (problema lor) a fost deja judecat la cruce.

Cei care si-au tinut ochii atintiti asupra sarpelui de arama, au trait. Cei care au privit catre ranile lor, au murit. Nu te mai uita la boala ta. Ci priveste la cruce pentru a vedea bolile tale deja judecate in trupul Lui Cristos. Cu siguranta El bolile si neputintele noastre le-a purtat la cruce. Acesta este adevarul Cuvantului Lui Dumnezeu. Si cuvantul Lui depaseste lucrurile naturale.

Prietene, tu atragi fie fenomenul natural, fie adevarul Lui Dumnezeu, asupra problemei tale prin alegerea pe care o faci in a te concentra asupra unuia sau a celuilalt. Asa ca decide azi sa nu te mai concentrezi asupra faptelor naturale in ceea ce priveste problema ta ci aseaza adevarul Cuvantului Lui Dumnezeu si al lucrarii terminate a Lui Cristos, asupra problemei tale - si traieste!

Niciun comentariu: