marți, 5 august 2008

Elibereaza puterea care exista in tine

Eph 3:20 ... a Celui ce, prin puterea care lucreazã în noi, poate sã facã nespus mai mult decît cerem sau gîndim noi...

Cata putere lucreaza in tine in acest moment? Cuvantul Lui Dumnezeu spune ca in noi lucreaza o putere. Este o putere extraordinara care cutremura cerurile si pamantul fiindca vine de la tronul Lui Dumnezeu, care poate sã facã nespus mai mult decît cerem sau gîndim noi... Problema insa este ca multi din noi nu elibereaza aceasta putere.

Dumnezeu vrea ca noi sa eliberam aceasta putere, fiindca sunt lucruri care nu se vor intampla pe pamant pana cand nu vom elibera aceasta putere. Isus spune ca „... orice vei lega pe pãmînt, va fi legat în ceruri, ºi orice vei deslega pe pãmînt, va fi deslegat în ceruri.” (Matei 16:19). Isus spunea prin asta ca ceea ce tu permiti sa se intample, cerul va permite si ceea ce nu vei permite, nici cerul nu va permite.

Deci, cum eliberam puterea Lui Dumnezeu care se afla in noi? Una dintre cai este rugaciunea in limbi. Atunci cand permitem Duhului Sau sa mijloceasca pentru noi (Romani8:26), miracolele se intampla.

Cu ceva timp in urma, matusa unui membru al bisericii noastre a suferit o interventie chirurgicala pentru extirparea unui rinichi bolnav dar dupa operatie ea se simtea tot mai rau. Acasa, acest membru al bisericii si sotia lui au fost calauziti de Duhul sa elibereze puterea ce era in ei, rugandu-se in limbi pentru matusa lor.

Matusa era la spital sub observatie si la radiografie doctorii au fost socati sa descopere doi rinichi. Alti cinci doctori au fost rugati sa examineze matusa. La inceput au crezut ca doctorul care facuse opreatia, a gresit si nu a indepartat rinichiul, dar dupa investigatii, rinichiul bolnav fusese indepartat. Ei nu au putut explica ce s-a intamplat.

Dar membrul bisericii si sotia lui nu aveau nevoie de explicatii fiindca stiau ca atunci cand au eliberat puterea care lucra in ei, Dumnezeu a facut nespus mai mult decat au putut ei cere sau gandi.

Prietene, El va face la fel si pentru tine. Roaga-te in Duh si elibereaza puterea care lucreaza in tine.

Un comentariu:

elena spunea...

sari calu', soro! stai ca glumesc! ma gandeam cate minti luminate evanghelice ai sifonat cu blogul asta?! asa e, habar nu avem ce putere ni s-a dat si poate ca, pentru multi dintre noi, e mai bine asa! nu am stii ce sa facem cu aceasta putere sau am folosi-o gresit! stii versetul acela: din aceasta pricina, sunt intre voi multi bolnavi si nu putini dorm. desi versetul apare in contextul cinei si deja ai scris despre asta, nu cred ca se refera la dormitul in timpul predicii... :)