marți, 26 august 2008

Mai sanatos si mai puternic in fiecare zi

Act 2:46 Toţi împreună erau nelipsiţi dela Templu în fiecare zi, frîngeau pînea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă.

Pe vremea bisericii primare, crestinii se intalneau impreuna, in fiecare zi, ori cu totii in templu, sau din casa in casa in grupuri mai mici. Si atunci cand se intalneau in casele lor, Biblia ne spune ca frangeau painea si aceasta este de fapt Sfanta Comuniune, pe care ei o luau zilnic.

Acum, eu nu spun ca trebuie sa luati Cina in fiecare zi dar daca te simti calauzit si vrei sa o faci, fa-o. A lua Cina in fiecare zi inseamna ca daca esti bolnav, poti fi insanatosit in mod gradual, adica devii mai sanatos si mai puternic din zi in zi, la inceput 30%, apoi 60% si apoi 100%.

Vezi tu, poti primi vindecarea si printr-o rugaciune prin credinta (Marcu11:24), dar asta pune o anumita presiune asupra ta fiindca este necesar ca tu sa crezi pentru a primi vindecarea completa, in momentul in care te rogi. Nimic rau in rugaciunea prin credinta, dar s-ar putea sa te gasesti spunand „Trebuie sa cred ca o primesc pe toata acum! Trebuie sa cred ca o am toata acum!”

Dar Cina iti da libertatea de a primi o portie de vindecare de fiecare data cand o iei prin credinta, astfel fiind tot mai bine. Cu cat mai mult o iei, cu atat mai bine vei fi. Nu exista presiunea de a crede ca o vei primi pe toata odata. Nu este bun Dumnezeu? Iti vine in intampinare la nivelul tau de credinta.

Acum, sunt cazuri despre care stiu, din aceasta biserica, in familia mea si in viata mea, unde manifestarea vindecarii este imediata si completa. Daca se intampla astfel, laudat fie Domnul! Dar daca nu se intampla astfel, nu te ingrijora caci, pe masura ce vei lua Cina, te vei face tot mai bine.

Stiu oameni care iau Cina de trei ori pe zi asa cum iau medicamentele. De ce nu? Daca esti bolnav si ai grija sa-ti iei medicamentele de trei ori pe zi, de ce sa nu dai si Cinei acelasi nivel de atentie? De ce sa nu-ti grabesti insanatosirea? Si data viitoare cand vei manca painea si vei bea paharul, s-ar putea sa descoperi ca boala ta a disparut complet.

Niciun comentariu: